Saturday, May 10, 2014

Anna Vrbenská ze dvou mečbolů do 2.kola kvalifikace Sparta Prague Open

V sobotu začala kvalifikace turnaje na Sparta Prague Open s letošní dotací 100 000´ povýšenou o hospitality oproti minulým ročníkům. Tím se v turnaji bude rozdělovat o trochu více bodů. Kvalifikace je o hodně silnější než v loňském roce a jedničkou v ní je Američanka Duval. 
Ze Sparťanek se do druhého kola probojovala Anna Vrbenská, která odvrátila dva mečboly s Američankou Melichar a zamířila dále. Přitom Anňa první set prohrála 0:6. Často chybělo využití slabiny soupeřky, ale od druhého setu se to zlepšilo a využila horšího backhandu Američanky, jen za stavu 3:1 se na kratinkou chvilinku opět vrátila do forhandové strany soupeřky a stav byl 3:3. Chce to využívat slabin soupeřek a více vnímat tyhle situace. I když si soupeřka začala obíhat celý kurt forhandem, tak se toho dalo využít. Druhý set 7:5 a ve třetím 3:5 a dva mečboly "dolů ". Nakonec to Anna vybojovala zase 7:5. 
Kristýna Roučková se vrací po zranění, ale postupem bude přidávat. S Maďarkou Jani sice uhrála pouze tři gamy ve druhém setu, ale výkon nebyl až tak špatný. Konstatnost úderů je rozhodující a jakýkoliv větší výkyv ve hře se už od soupeřek neodpouští. 
Natálie Suková podlehla naší juniorské naději Markétě Vondroušové 2:6 4:6. Ta je slušně rozjetá a během půl roku už je v top 40 mezi juniorkami na světě. K tomu jí bude teprve patnáct let až v červnu. Přesně jak postupují nadějné juniorky rychle na okruhu ITF, tak se to daří Markétě. Být prvním rokem na ITF ve stovce a zahrát si Grandslamy. 

Bára Krejčíková přehrála Malečkovou 6:3 6:2 a výborně hraje Ruska Alexandrová, která vyřadila Italku Camerin 6:4 ve třetím setu. 

No comments: