Monday, May 12, 2014

Báře Krejčíkové unikl postup do hlavní Sparta Prague Open

Finále kvalifikace zastihl pouze jedinou Českou hráčku Barboru Krejčíková, která od února spolupracuje s bývalou světovou hráčkou Janou Novotnou. Anna Vrbenská podlehla ve druhém kole Američance Duval 2:6 0:6, přesto první čtyři gamy držela krok se soupeřkou, ještě mohla mít vedení 3:2, ale místo toho začala dominovat Duval, která je pouze o rok starší. 
Bára Krejčíková bojovala o postup do hlavní soutěže s Američankou Brengle, ale ten den jí "nesedl" backhand podle představ a podlehla 4:6 3:6, škoda v prvním setu dotáhla z 1:4 na 4:4 ale přišly nevynucené chyby. Brengle přitom v Austrálii sehrála vyrovnaný zápas se Stosur, které podlehla až 6:7 ve třetím setu. Bára o kolo dříve jasně porazila Nizozemku Rus 6:3 6:1, ta byla před dvěma lety ve 3.kole na Roland Garros.
Do hlavní soutěže dále postoupily Duval, která porazila v posledním kole kvalifikace další juniorku Barty 6:4 7:6. Ruska Pervak ma taky postup, ale hodně se nadře na získané body. Poslední hráčkou do hlavní je Ruska Alexandrova, která hraje opravdu v nádherné formě. Svou rychlou hrou drtí soupeřky a je posilněna vítězstvím z minulého týdne v Německu na turnaji ITF Pro 25 000´. 

Zítra zasáhnou do čtyřhry Bára Krejčíková a Katka Siniaková. 

No comments: