Monday, May 26, 2014

Roland Garros kvalifikace

Letošní Paříž se hrála v chladném počasí. Areál se v průběhu kvalifikace teprve připravoval a veškeré zázemí pro hráče bylo vnitru pod kurtem Suzanne Langley, kde v druhém turnajovém týdnu mají zázemí junioři. Kvalifikace byla nakonec prodloužená o dva dny déle kvůli dešti až do neděle.
Kateřina Siniaková si poradila v 1.kole hladce se Slovinkou Majerič 6:2 6:0. V dalším zápase proti Rakušance Paszek měla šance na obrat v zápase, a to ve druhém setu, ale nakonec zápas skončil 2:6 4:6. 
V kvalifikaci byly hodně vyrovnané zápasy a spousta hráček čeká na příležitost se kvalifikovat a postoupit co nejdále v hlavní soutěži. Nějakou dobu potrvá než si člověk zvykne na to prostředí. Větší dravost je vidět u mladších hráček, což je nakonec pochopitelné. Starší hráčky těží ze zkušenosti, některé jsou už dost  "obroušené" únavou. 
V průběhu turnaje Sparta Prague Open se u nás představily dvě hráčky, které v následujícím týdnu dokázaly projít do finále WTA turnajů. Španělka Soler-Espinosa vypadla v 1.kole s Babos a v dalším týdnu prošla ve Štrasburku z kvalifikace až do finále. Musela tak vyhrát sedm zápasů v řadě.
Druhou hráčkou byla naše Karolína Plíšková, která stoupá postupně nahoru. Na Spartě došla do čtvrtfinále, o týden později si zahrála finále v Norimberku, kde vyřadila ve čtvrtfinále první nasazenou Kerber. Zápasy jsou vyrovnané a hráčky, které prohrají v jednom týdnu mohou v následujícím být ve finále, nebo i vyhrát turnaj. 

No comments: