Sunday, May 18, 2014

Siniaková-Krejčíková krůček od finále na Sparta Prague Open 2014

Ve čtyřhře se opět sešla úspěšná juniorská dvojice Bára Krejčíková a Katka Siniaková a v turnaji to dotáhly až do semifinále, když byly krůček od finále proti dvojici Šafářová-Hlaváčková. Holky hrály naposledy spolu na loňském US Open juniorů a pro letošek jsou spolu domluvený opět. Bára přijela se svojí novou trenérkou Janou Novotnou a rozehrávky před deblem byly hodně zpestřené. 
V prvním kole hned vyřadily čtvrté nasazené Rogowska, Martič 6:2 6:4, když dohrávku za stavu 4:2 ve druhém setu musely dohrávat na centru pod umělým osvětlením. Nebylo to lehké, trochu holky začaly pospíchat a stav byl najednou 4:4, pak se uklidnily a uhrály poslední dva gamy. Ve čtvrtfinále si poradily  s Krunič, Olaru 6:2 6:3 a zamířily do semifinále. 
Nechybělo málo a mohlo být finále. Bára s Katkou přehrávaly dvojici Šafářová, Hlaváčková hlavně důrazem a hrou u sítě. Od zadu byly vyrovnanými hráčkami až přišel stav 6:3 5:4 a od té doby už holky uhrály pouze čtyři míče na 5:7 a 1:10 v supertiebreaku. Soupeřky se chytily a pak už nepustily šanci. Dobrá zkušenost pro příště v dohrávání zápasů. 
Do druhého semifinále postoupily další Sparťanky sestry Karolína a Kristýna Plíškovy, ale nakonec podlehly pozdějším soupeřkám Hradecká-Krajicek 3:6 6:7. Do prvního kola zasáhla taky dvojice Simona Heinová a Kristýna Roučková, škoda že nedotáhly vedení v prvním setu 3:1 30:0 proti Smitková-Krejsová. 
Většina hráček se přesouvá na kvalifikaci do Paříže, kde se od středy začínají hrát zápasy prvního kola. 

No comments: