Wednesday, April 23, 2014

Zápasy ve Stuttgartu - Porsche Tennis Grand Prix

Klára Koukalová- Sara Errani 3:6 4:6
V úterý hraje Klára Koukalová zápas proti Italce Sara Errani, která je jedenáctá na světě a o víkendu hrála Fed Cup v Ostravě proti Lucii Šafářové a Petře Kvitové. V Ostravě na tvrdém, rychlém povrchu a o dva dny později hraje na antuce v hale, která je hodně kluzká. Pro Kláru hodně těžký los a nakonec prohrává 3:6 4:6. V první setu si hned prohrávají podání.. ale Italka přeci jenom dokáže více vytěžit na returnu druhého servisu Kláry a dostává jí pod tlak, nebo zahravá winner z něho. U Errani mě překvapuje hodně pomalý druhý servis, který v průměru létá kolem 110 km/h, ale jak je po něm rychlá a dokáže rychle reagovat je její výhodou.
Lucie Šafárová- Maria Sharapová 6:7 7:6 6:7
To je opravdu škoda. Lucka si zasloužila vyhrát a byla lepší, v hale byla vynikající atmosféra. Zápas trval přes tři a půl hodiny a v závěru rozhodlo opět sebevědomí Sharapové, která nezmatkovala a bez náznaku paniky hrála pořád stejně i za stavu 5:6 0:30 ve třetím setu, kdy Sharapová vedla už 5:1. Lucka byla dva míče od vítězství, ale stále stejně koncentrující se Sharapová, to útočnou hrou otočila a v tiebreaku už byla malinko lepší. 
Lucka si ten zápas zasloužila vyhrát, hrála na hranici rizika a výborně útočila po lajně. Ve druhém setu, když šla Lucka do vedení 3:0, tak si Sharapová neváhala pozvat na kurt trenéra pro radu, aby se uklidnila. A tak jak to bývá, když se v prvním kole z toho vyhrabala, tak nakonec celý turnaj vyhrála a letos to bylo po třetí v řadě. 

 
Jelena Jankovič- Mona Barthel 2:6 7:6 6:3
Barthel se dostala do hlavní soutěže jako jedna ze dvou lucky losserů. Zápas začínal až po zápase Šafářová- Sharapova a to bylo v devět hodin večer. Tady mě překvapil ten výsledek, jelikož jsem vydržel koukat do půlky druhého setu a pak jsem šel spát. Barthel byla jasně lepší! Jankovič nestíhala na její lajny a hrála krátce k tomu se pořád divila na svůj tým, co má dělat. Druhý den kouknu na výsledek a Jankovič to otočila a zvítězila, když to pravděpodobně obrátila po vyhraném tiebreaku druhého setu. 
Ana Ivanovič- Sabina Lisicki 6:1 6:3 
Ivanovič hraje hodně rychle a Lisicki hodně kazila ve hře v pohybu. Vypadala, že tady ve Stuttgartu hrála ve velmi dobré formě a postoupila až do finále. Tam cestou měla těžké soupeřky jako Kuznetsovou a Jankovič. Její hra byla hodně povedená. 

Katka si v průběhu turnaje taky zatrénovala s Martinou Hingis a tempo a nasazení bylo opravdu vysoké. Martina se pořád stále udržuje a chodí si sama zahrát na sebe. Naprostý souhlas co sama říká, že je to o hlavě hráček. Občas, když sama zkazí, tak si úder zastínuje zásah před tělem. Trénink byl výborný a pořád platí, že hráčky dělají minimum chyb, když hrají z místa. 

No comments: