Saturday, April 19, 2014

Siniaková a Vaňková bojují o postup ve Stuttgartu do hlavní soutěže WTA

Obě Sparťanky Kateřina Siniaková a Kateřina Vaňková hrají kvalifikaci WTA Premium turnaje 2014 Porsche Tennis Grand Prix ve Stuttgartu. Turnaj se hraje v hale na suché antuce, kde do hlavní soutěže přijíždějí ty nejlepší hráčky Sharapova, Radwanska, Kvitová, Halep a další, poslední hráčkou v hlavní soutěži podle žebříčku je Lucie Šafářová, která je na 28. místě na světě.
Kvalifikace probíhá na třech kurtech, z toho center kurt je k dispozici na tréninky a na zbylých dvou se hraje ve vedlejší hokejové hale. Kurt číslo 1 je menší centr kurt a kurt č. 2 je mezi stánky s obchody a dvěma bary.
1. kole kvalifikace a Kateřina Siniaková hraje kurtě č. 2 se Slovinkou Jakupovič 6:3 6:0. Více rozhodla kontrola míčů i v pomalejší rychlosti a tím i zvýšená konstantnost úderů bez chyby. Katka udělala break na 2:0 a soupeřka začala ještě více kazit. Za stavu 4:1 šel stav na 4:3, ale po uklidnění set dotáhla na 6:3. Ve druhém setu Slovinka první game začala hrát hodně útočně, ale ve zbytku odpadla. 
Kateřina Vaňková skvěle otočila zápas s Američankou Brengle ze dvou mečbolu zápas vyhrála. Brengle trápila v lednu Stosur na turnaji v Hobartu, kde Stosur zvítězila až v tiebreaku třetího setu. Pro Katku vynikající výsledek. 
Ve druhém kole Siniaková poráží druhou nasazenou hráčku v kvalifikaci Lučič-Baroni 6:0 2:6 6:0. Zajímavý výsledek, chvílemi se hrálo, pak Lučič kazila lehké míče a chyběl jí větší zákus proti Katce. Někdy si říkám, co se dá zkazit za lehké míče, které vyčítáme menším dětem a tady to kazí hráčka z první světové stovky. 
Vaňková opět zabodovala, když porazila nasazenou Němku Friedsam 1:6 6:4 7:6 a to ve třetím setu prohrávala 0:3, k tomu jí tam někdo "poslal" blesk z foťáku a dva gamy nemohla hrát. 

Na večer Katka trénuje s Martinou Hingis. Zítra hrají Sparťanky o postup do hlavní.

No comments: