Sunday, August 25, 2013

Začínáme v Repentigny ITF 1

Máme za sebou od pátku dva a půl dne tréninků a turnaj juniorů ITF 1 začíná. Dlouho jsem nebyl na turnaji, abychom měli první a druhou nasazenou hráčku. Jednička je Kateřina Siniaková a dvojka je Barbora Krejčíková, k tomu jsou obě třetí a čtvrtý na světě na ITF. 
Turnaj má opravdu takovou rodinnou atmosféru, nic není problém pro organizátory. Shuttle aut mezi hotelem a kurty pendlují neustále a vozí nás v autech Dodge, které jsou pohodlné a prostorné uvnitř. V hlavní části turnaje Larochelle se nachází pět kurtů včetně centr kurtu. Na tréninky jsou k dispozici další dva kluby Champigny a Rivest. V Kanadě a v Americe je nemožné se bez auta pohybovat, tak když si řekneme řidičům, tak nás do obchodů pro vody odvezou. Hotel Super 8 je vynikající. Letos se hraje 28.ročník Repentigny ITF 1. 
Turnaj se začíná hrát už od neděle, aby se dohrál před US Open. Nasazené hráčky hrají až v pondělí, nebo v úterý. My trénujeme každý den dvakrát po hodině a kurt máme vždy celou hodinu pro sebe. Nemusíme se o něj dělit, jako jinde na turnajích. 
Už vloni jsem si toho všiml a letos je to stejné. V kvalifikaci pro 32 hráček, je jich pouze kolem deseti. Nikdo se sem nežene a do kvalifikace se dostane opravdu každý a hlavně není těžká. Letos stačilo vyhrát pouze jeden zápas. Podobné je to v Austrálii týden předtím v Traralgonu. Někdy to chce zariskovat a mít odvahu se dostat na silný turnaj. 
Soupeřky :) Vidím, že Aljona Ostapenko zapracovala na forhendovém nápřahu, který zkrátila. Jsou tu obě Francouzsky Fiona Ferro a Margot Yerolymos, které hrály proti nám Summer Cup do 16 let. Irina Shymanovich s Lushkovou se "přifařily" k ITF týmu, stejně jako před Roland Garros a Wimbledonem. Třetí nasazená Belgičanka Ellise Mertens, nebo Angličanky Boultier, Dart, Wallace. 
Výborně makají Japonci a Korejci v týmech, pár jich hrálo kvalifikaci, ostatní hrají hlavní. Holky výborně zvládají časový posun Jet leg, probouzí se až na budík. Já už od pěti ráno nespím. Pro ně je to určitě výborná vlastnost. V neděli Bára už trénuje pouze jedenkrát a odpoledne se vyběhává na trávě baseballového hřiště a Katka po dopoledním tréninku jde hrát ještě po druhé se mnou. Večer je oficiální večeře a přivítání všech hráčů na turnaji. 

No comments: