Wednesday, August 28, 2013

Siniaková a Krejčíková ve čtvrtfinále v Repentigny

Tak jak jsem tušil, tak bylo. Dnešní ráno bylo pro Báru hodně těžké po včerejším nočním zápase a pozdním příjezdu na hotel. Ráno jsme odjeli bez ní  do areálu a ona sama za námi dorazila později na rozehrávku.
Katka hrála druhý zápas na centrkurtu a po ní šla Bára. Před holkama hráli výborný zápas finalista z Roland Garros Zverev proti Mistru Evropy do 16 let Rublevovi. Oba jsou ročníky 97 a patří ke špičce. Nakonec rychleji hrál na betonu Rublev a uplatnil větší rychlost a důraz 6:2 7:6. 
Holky zápasy zvládly, dnešek byl poznamenán velkou vlhkostí. Katka Siniaková bojovala dvě hodiny s Rumunkou Ducu 6:3 6:3. Ta hodně hraje a hrála kraťasy s kombinací lobu. Bojovalo se o každý game a často se hrálo přes shody. Ducu opět opakovala své "divadlo", které dělá když prohrává, časté divení a sporné míče byly vždy pro ní aut.
Ve druhém setu se deset minut nehrálo, protože se dožadovala supervisora a nakonec dostala warning za zdržování hry. Tohle přesně dělala letos v březnu Simoně Heinové v Umagu, když měla Heinová dva mečboly a neustálým kroužkováním míčů v autě a voláním rozhodčího jí úplně vyvedla z tempa. 
Bára Krejčíková se opět rozloučila cestou na kurt slovy " s mladšími neprohrávám" a šla na A. Ostapenko. Začátek hodně pomalý a byla znát únava ze včerejška. Bára nereagovala a hned prohrávala 0:3, pak se povedlo Báře dotáhnout na 2:3 40:15, ale nevyužila toho set byl pryč 2:6.
Zbylé dva sety už využila nekoncetrovanosti Lotyšky a aktivnější hrou už byla lepší. Bára ještě splnila jednu věc, držela se blíže základní lajny a nedostávala se za nápis Repentigny, který je dva metry za lajnou. Ostapenko má často výpadky v zápasech, k tomu jí dělá problém čop do forhandu.Výsledek 2:6 6:0 6:2
Čtyřhru holky taky zvládly a porazily Akerman, Campiz 6:2 6:1 a tak zítra si zahrají semifinále čtyřhry a čtvrtfinále dvouhry.  Včera jsem potkal kanadského trenéra Ralpha Platze z Tennis Canada, hodně mě překvapil, když mi oznámil, že Routlife a Zhao skončily s profi tenisem a jdou studovat na univerzitu, přitom obě se pohybovaly mezi top 20-40 ITF. 

Zde je přehled vítězů  Repentigny, ITF 1. Turnaj se hraje od roku 1986.

No comments: