Monday, August 5, 2013

Jsme v semifinále !!!!! Summer Cupu „16“

Dnešní vedro  v horách bylo nesnesitelné, ale nám přálo. V půl jedenácté zahajovací ceremoniál, ale bez hymny nebyl ten správný.  Pořadatelé představili všechny členy týmů a každý při svém jménu vykročil dva kroky vpřed, aby se představil. Petra Melounová na konci přečetla v angličtině „slib“ a poselství od Tennis Europe. My bojujeme o postup na Mistrovství světa do Mexika, kam se kvalifikují prvních šest týmů.


Od osmi ráno jsme absolvovali trénink. Los do 1.kola nám přidělil čtvrté nasazené Slovinky na kurtě číslo čtyři. Sběrači  míčů, to je někdy neštěstí, moc se nesoustředí, nebo občas zapomenou sbírat a kreslí si obrázky do antuky. ale jsou to děti.

Nám se to povedlo ! Cze - Slovinsko 2:1
Vzhůru  do Mexika v září. Miriam Kolodziejová vyhrála v zápase týmových dvojek ze dvou mečbolů nad Mansou Pislak 2:6 7:6 6:2. Zápas se hrál přes tři hodiny, klobouk dolů Miri to moc nešlo, ale vybojovala zápas do vítězství. Pislak podávala na vítězství za stavu 2:6 4:5 30:40 a 40:A. Ve třetím setu už morálně odpadla.
Jedničky Simona Heinová – Nina Potočnik. Od Simony se hrnulo Tsunami a bylo vidět jak se jí  hraje dobře ve vyšší nadmořské výšce (1280m.nm.). Útok se valil za útokem a Potočník nestíhala 6:4 6:2, přitom Potočník je semifinalistka z ME v Moskvě do 16 let. Důležité bylo v prvním setu skvěle dohraný set, kdy se hrálo 5:2, 5:4 15:40 na obrat 6:4. Po vítězství jsme si dali „ kruhový taneček“ s  „Mexicooooo“ . J
Ve čtyřhře Kolodziejova, Petra Melounová podlehly ve třech setech 6:4 3:6 2:6. Chce to jen lepší návyky u sítě. Přesně jako včera jsme si ještě na večer zatrénovali, aby holky procházely míče dopředu. Hodně to létá, ale pohyb musí jít pořád dopředu. Každé pomáhá něco jiného, ale to zůstane mezi námi na kurtě!
Škoda, že to dneska nevyšlo Slovenkám proti Francii 1:2. Rusky s přehledem s Angličankami 3:0. Favorizoval jsem Bělorusky s Maďarkami 1:2, ale nezvládly rozhodující čtyřhru. 

Zítra zabojujeme v semifinále proti Maďarkám! 

No comments: