Saturday, August 31, 2013

Siniaková s Krejčíkovou dobývají Montreál. Ve čtyřhře už titul mají!

Páteční den se vydařil a děvčata vybojovala dnešní semifinálové zápasy a zítra se utkají v českém finále na centrálním dvorci od jedné hodiny odpoledne. Napodobí tak loňské finále, které bylo ryzé kanadské Abanda-Zhao. Organizátoři jsou užasní a turnaj určitě patří mezi jedny z nejlépe organizovaných na okruhu ITF juniorů.
Žádný spěch, ochota vyhovět, shuttle jezdí kdykoliv na požádání, kurtů na trénink je dostatek, takže se výborně dá trénovat a připravit na US Open, k dispozici vody, player´s lounge, počítače, ovoce přes den, kvalitní hotel, malá posilovna, bazén, jídlo, wifi, transport na letiště, physioterapeut, night session zápasy, diváci a hráči si zvyknout na časový posun, nevím jestli jsem na něco zapomněl. V případě deště hala deset minut autem. 
Ve večerním zápase Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková získaly další vítězství na okruhu ITF 1. Zápas se hrál v hale vinnou deště. Tam děvčata porazily K. Boultier (Gbr) N. Stoljanovic (Sbr) 6:2 6:1 a mohly slavit vítězství, které oslavily taneční kreací. Večeři už nestíháme v Larochel, tak míříme z hotelu naproti do restaurace. Holky mají dobrou náladu a zítra si dají finále spolu. 

Semifinále na centr kurtu proběhlo hladce. Katce skrečovala srbský "ďáblík" Ivana Jorovič za stavu 6:2 1:0 pro zranění střísla. Dneska tak nebezpečná nebyla, sice výborně tlačila ze servisu a backhandu lajny, ale forhand hrála pouze do crossu a hra se stávala čitelná a předvídatelná. "Ale velmi dobře se tlačí dopředu a hraje uvnitř kurtu, což je výborná budoucnost." Zranění jí limitovalo a bylo rozumné z její strany zápas ukončit. Katka poskytla po zápase rozhovor do místní televize a šla strečovat a protahovat. 
Bára bojovala na kurtě dva s Paraguajkou Campiz. Tá výborně "ťukala" rychle míče zpátky a Bára v prvním setu neměla šanci. Sice se snažila hrát rychle, ale soupeřce to vůbec nevadilo. Rychlý postřeh jen a signál na zvolnění hry, aby soupeřka udávala tempo hry, rázem změnilo hru a Bára zápas otočila k vítězství. Najednou, když soupeřka měla hrát sama rychle, tak kazila!!!! Ale, když jí to tam Bára "servírovala" ze všech úderů rychle, tak hrála dobře. Občas je dobré nechat hrát druhé. Bára 2:6 6:3 6:2
Ať už to skončí jakoliv, tak v neděli brzy ráno cestujeme do New Yorku.


No comments: