Friday, June 7, 2013

Siniaková-Krejčíková ve finále Roland Garros

Poděkování v první větě patří Jirkovi Fenclovi (trenér Lucie Hradecké)! Děvčata Katka Siniaková a Bára Krejčíková si po výborném výkonu poradila v dnešním semifinále s vítězkami z Australian Open Anna Konjuh (Cro) a Carol Zhao (Can) 6:2 6:4 a zítra se mohou těšit na finále na kurtě číslo dva.
Dnešní výkon byl bezchybný a Anna Konjuh si nevěděla rady s Australským postavením holek, které hrály pouze na ní po celý zápas a Konjuh byla chvílemi bezradná. Holky prohrály pouze jeden bod z tohoto postavení proti ní za celý zápas. K tomu přidaly přeběhy u sítě a z vyrovnaných gamů odskočily na 5:2 v prvním setu, dále Bára otočila z 0:40 při svém podání na 6:2, hladké vedení 3:0 ve druhém setu se malinko zadrhlo na 3:2, ale opět Bára odservírovala výborně game na 4:2. 
Ve druhém setu se Konjuh se Zhao pokusily o totéž u sítě, ale hned z australského postavení k normálu je vrátila Krejča neuvěřitelným crossovým returnem na který nedosáhly. Mě z toho běhal mráz po zádech, jak to výborně odehrály až dokonce.
Včera se za námi  přišel podívat Jirka Fencl na čtyřhru. Holky se trápily a jen s obtížemi vyhrály. V průběhu čtyřhry s Jirkou povídáme a on se mě ptá,“ jestli holky umí Austrálii“ a já mu na to odpovídám, “ ano, ale jen za stavu 6:2 5:2, kdy o nic nejde“. Povídáme dále a pak řekne jednu věc, která je neskutečná. „ já bych trénoval Australii už od mladších žákyň, teď holky prohrály pětkrát crossovou výměnu a nemají čím to změnit. K tomu nejlepší přeběh je hned po prvním returnu, kdy se soupeřka zvedá hlavou nahoru po servisu a nemá takový přehled“.  Ještě včera jsme hodinu trénovali přeběhy a Austrálii s plánem rozložit Konjuh, aby se hrálo, to na co není zvyklá.
Dneska to výborně všechno fungovalo. Holky držely Australské postavení pouze na ní, aby musela returnovat po lajně přes vyšší síť, když už to vypadalo že na to přišla, tak se z tohoto postavení Katka vrátila do lajny, kde hrála volej. K tomu se výborně dařilo hrát přeběh hned po prvním returnu, nebo jen výměna stran a opět přes vyšší síť. A snad nejdůležitější věc, holky v tom zůstaly odhodlány to na ní hrát za každého stavu 40:30, 30:40, deuce, prostě pořád a ta nevěděla co se děje.

Zítra finále proti Haddad Maia s Gonzalez. Dneska jsme ještě po dopoledním tréninku zašli fandit Lucce Hradecké s Andreou Hlaváčkovou, které hrály semifinále na kurtě Suzanne Lenglen. Holky si to postavení i omrkly a viděly v reálu. Nakonec, ale čtyřhru vyhrály Vesnina s Makarovou.
Ale zpět k juniorkám. Dnešní semifinále proběhla nečekaně. Němka Lottner deklasovala juniorskou jedničku Annu Konjuh 6:0 6:1, prostě jí nenechala hrát více míčů z jednoho místa a přidala úhly z kurtu, čop a hlavně dlouhé míče. Ve druhém semifinále Belinda Benčič přehrála Američanku Chirico 5:7 6:3 6:3. Za zmínku stojí finálová účast Němce Alexandera Zvereva (roč.97), který zítra může dosáhnout na vítězství..:)
Držte palce !

No comments: