Wednesday, June 5, 2013

Krejčíková ve 2.kole padla. Ve čtyřhře děvčata ve čtvrtfinále na French Open

V pondělí na kurtě číslo 8 si to rozdala o postup do 3.kola naše Bára Krejčíková s Brazilkou B. Haddad Maia. Ranní rozehrávka nebyla špatná a holky si dobře zatrénovaly. Úvod do zápasu, ale vyšel lépe Brazilce, ta hned vedla 0:2, ale rychlejší nástup Krejčíková nepřipustila a stáhla na 1:2. 
Nakonec Bára držela tempo ve svých rukou, ale musela každý míč hrát aktivně dlouhý, našla si slabinu v leváckém bakhandu Haddad Maii a získala set 6:3. Ve druhém setu se dalo vyhrát, ale kratší míče od Krejčíkové dávaly šanci Haddad Maiě a ta jí využila 4:6. Ve třetím setu bylo už vidět, že kondičně může více Brazilka a hned odskočila na 0:3, Bára ještě snížila na 2:3, ale více sil už neměla. Haddad Maia totiž hrála po celý zápas stejně, dlouze a tím si vytvářela tlak, důležitě v tom vytrvala po celý zápas, a to rozhodlo. 
Bára přesto mohla získat druhý set pro sebe, ale ke konci právě ztrácela její hra na razanci. Bývalá trenér Gustavo Kuertena nyní spolupracuje s Haddad Maiou. Pamatuji si, jak v roce 2009 hrála proti nám na MS družstev do 14 let v Prostějově. Tenkrát byla o rok mladší a už byla vysoká, hrála dobře a měla razanci v úderech.
V pozdním odpoledne nastoupila Gábina Pantůčková s Rumunkou Csoregi do čtyřhry a vyhrály. Dopoledne jsme hodinu trénovali na tréninkových kurtech mimo areál. Na večerní zápas Sharapova-Stephens jsme se dostali na centrální dvorec Philippe Chartiera. Bohužel jsem po jednom střídání ztratil druhý útržek lístku, tak už mě nepustili zpět do hlediště.
V úterý zasahuje do hry taky Pavel Štaubert ve čtyřhře se Slovákem Maruščákem. Na kurtě číslo sedm proti Francouzům získali první set v tiebreaku 7:6, ale zbylé dva sety 1:6 3:10 skončili ve prospěch Francouzské dvojice. Gábina Pantůčková s Csoregi podléhají ve 2.kole Haddad Maia s Gonzalez až v supertiebreaku a Katka Siniaková s Bárou Krejčíkovou postupují do 2.kola.
Dopoledne opět trénujeme mimo areál a na závěr si Siniaková s Krejčíkovou dávají deblová cvičení ze sítě proti Ruskám Makarova, Silich. Pak nás střídá John McEnroe. Chvíli ho sledujeme jak hraje a prvních deset minut kazí každý druhý míč do sítě. Pak se trochu rozehrál a začal hrát. Den předtím jsem viděl v davu někoho s trikem, kde byl jeho slogan z Wimbledonu, „ You can´t be serious .... „ . J
Ve středu Siniaková s Krejčíkovou míří do čtvrtfinále čtyřhry, kde si hladce poradily s Ucros, Vega 6:2 6:0. Gábina s Pavlem letí odpoledne sami domů. Ráno jsem postrádal pasy, které byly na hotelu, tak jsem shuttlem pro ně spěchal na hotel a zpět. Franta Čermák s Luckou Hradeckou jsou ve finále mixu, to samé už byli na Australian Open, tak ať jim to vyjde!
A postřehy z turnaje ... zítra ... Slovenka Schmiedlová (roč.97) je ve čtvrtfinále, Chorvatka Konjuh hraje velký rány, Lottner se z toho zatím vždycky vyseká a Benčič potvrzuje svou mentální sílu. 

No comments: