Sunday, June 2, 2013

Barbora Krejčíková jediná do 2.kola na Roland Garros

Je neděle ráno a na French Open začíná zde 1.kolo juniorek. Rána jsou stále chladná a všichni nosíme teplé oblečení, vítr na klidu nepřidává. V televizi tenis vypadá lépe. Ráno trénujeme přímo v areálu a každý má možnost se rozehrát půl hodiny, pokud chce někdo trénovat déle, tak musí pěšky do druhého klubu. Ale pro ty co hrají zápas, je lepší se rozehrát přímo na kurtě, kde se bude hrát. 
Tady je každý kurt jiný, měkký, hodně pohozený antukou, bez antuky jako beton, až po takový mix, kdy kolem servis lajny není antuka a u základní čáry je nafoukaná, tak není snadné na to reagovat. Proto je lepší si vždy ten kurt vyzkoušet, „osahat“.  Před rozehrávku hrajeme nohejbal a pak se vrháme na tenis.
Jako první z Češek nastupuje Bára Krejčíková proti Kolumbijce L.Ucros a hladce si s ní pohrává 6:2 6:0. Soupeřka je snadná na úvod a Bára si hraje, co potřebuje a neustále jí níčí kraťasy. Výhra „splněna“ a zítra bude už těžší zápas proti Brazilce B. Haddad Maia.
Kateřina Siniaková dostala okamžitě bývalou pátou hráčku ITF E.Kulichkovou (Rus), jenže ta už z loňska neobhajovala vítězství z Asie a padnul jí ranking na 40.místo a do 1.kola mohla jít na kohokoliv z nasazených hráček. Hodně těžký los a přes rychlý spád hry od obou hráček a zlepšenému výkonu Katky ve druhém setu, zápas skončil 2:6 4:6. Kulichkova ten den hrála opravdu dobře a očekávané chyby neudělala.
Poslední z našich nastoupila Gabriela Pantůčková proti další Rusce D. Kasatkině. Ta to má v ruce, hraje uvolněně a má neuvěřitelný cit pro míč. Dá se říct, že Gábi v první setu nestačila, ale ve druhém využila výkyvu, přidala důraznější údery a najednou vyhrála druhý set 6:2. Ve třetím setu je škoda, že nevyužila následných šancí 1:1 40:15, 2:1 40:15, 2:2 40:15, 2:3 40:15, 2:4 40:15, ale vždy Kasatkina přidala o jeden stupeň navíc. Nakonec 2:6 6:2 3:6.
Ještě ze Sparťanek nastoupila Nastiya Komardina proti domácí Francouzce A. Bacquie, škoda po vyhraném setu 6:3, přišlo přenechání hry Francouzce a 0:3. Francouzka se dostala do hry a ve třetím setu už moc chyb neudělala (6:3 3:6 3:6).
Den skončil rozpačitě, ale holky mají šanci bojovat ve čtyřhře. Pavel Štaubert se konečně dostal odpoledne do areálu, kde získal hráčský badge. Bára zítra hraje 2.kolo !

Od neděle dostáváme zprávy z Prahy......

No comments: