Thursday, June 6, 2013

František Čermák a Lucie Hradecká vyhráli smíšenou čtyřhru na French Open

Je čtvrtek a po dopoledním tréninku máme čas zajít sledovat finále smíšené čtyřhry na centrálním dvorci Phillippe Chatriera, kde přesně v poledne nastupují k finále Lucie Hradecká s Františkem Čermákem proti Kristina Mladenovic s Daniel Nestor. Lucka s Frantou už hráli letos finále na Australian Open. My jsme si tak užili finále na centru a vytvořili jsme všichni výbornou atmosféru. Sice první set prohráli hladce 1:6, ale jaký super nástup měla Mladenovic, která všechno „zabila“, proti tomu se nedalo hrát. Ale ve druhém setu si hned Nestor prohrál servis, dal dvojchybu a chyboval při přechodu k síti. Dále se důležitě z toho dostali za stavu 5:4 a 0:40 při Frantově servisu, kdy vyhrál game a tím si druhý set 6:4... a supertiebreaku už dominovali. Vyhlášení vítězů a my pádíme na našeho debla holek.
Ještě přeskočím ke Kristine Mladenovic. V roce 2007 vyhrála Mistrovství Evropy do 14 let v Ostravě a já jí mohl sledovat jak hraje. Tenkrát jsem dal na youtube její hru. Nebylo to nic extra, držela balón, hrála délku, ale žádné winnery, spíše zakončovala údery do odkrytého kurtu. Tenkrát se dostala v semifinále z mečbolů k vítězství nad Italkou Travisan 6:7 7:6 6:1 a ve finále si už poradila se Slovenkou Juhaszovou. Mladenovic je ročník 93´a nyní se pohybuje kolem 43.místa na WTA. Vyhrála juniorku na Roland Garros v roce 2009.
Ale zpět ke čtyřhře Bára Krejčíková a Kateřina Siniaková jsou v semifinále. Dneska to nebylo ono, ale vítězství 6:4 6:4 se počítá proti I.Soylu, J.Fett a zítra zabojují o postup do finále proti vítězkám z Australian Open Anna Konjuh a Carol Zhao. Po čtyřhře jsme ještě hodinu trénovali, spíše čtyřhru. Jirka Fencl se přišel na holky podívat, tak nám dal pár tipů, které jsme vyzkoušeli.


No comments: