Tuesday, March 19, 2013

Umag – mečboly a 4 hodiny na kurtě


Včera se začaly hrát zápasy 1.kola a první runda začínala už od půl deváté ráno. Kvůli dešti se dohrávaly nejdříve zápasy kvalifikace a pěkné počasí bez mraku s odpoledním mrazem přineslo dlouhý den. Dnešní den zvládli vyhrát Štaubert hladce a Komardina z 1:4 ve 3 setu.
Pavel Štaubert vybojoval zápas po čtyřech hodinách se Španělem 6:4 ve 3 setu. Jak jsem říkal, „Pavel je rutinér“ a dokázal si počkat na chyby Španěla, nakonec ho utahal kraťasy, které na hráče, co hrají daleko za základní čarou platí. Ani jeden si nevyhrál svůj servis ve třetím setu, až nakonec Pavel za stavu 5:4 proměnil hned první mečbol. Večer ještě musel na čtyřhru pod umělé osvětlení a do mínus 2 stupňů.
Simona Heinová odehrála hodně dobrý zápas proti čtvrté nasazené Rumunce Ducu, škoda že ho nedotáhla dokonce, když jí rychlou hrou skvěle přehrávala. Ale Ducu bojovala a bojovala pořád, a na to nejsou holky z Česka moc zvyklý. Simona vedla 6:2 5:3 přesto mečbol nebyl, Ducu přidala časté kontrolování míčů a volání rozhodčího a tím se zápas rozkouskoval, přesně jak potřebovala. Nakonec nastal obrat 6:2 5:7 2:6, ale chce  to odehrát takových zápasů více.
Nina Holanová bojovala se Slovinkou Šipek statečně. Sice se jí nevydařil první set 2:6, ale ve druhém zlepšila hru a dokázala dostat soupeřku pod tlak. Více to chtělo zapojit forhand z bekhandového rohu a déle si počkat na kratší míč, který by využila k útoku. Náznaky lepší hry byly ve druhém setu, škoda že ten set utekl těsně 4:6.

Nastiya Komardina hrála pod světly a já skoro umrzl v mrazu. Proti Jovič začala 3 gamy bez chyby a tím si hodně pomohla psychicky a donutila Jovič nesmyslně spěchat. Zápas skončil 6:1 6:4.
Středeční den byl teplejší a za zmínku stojí zápas Nasti. Ta dokázala vybojovat zápas druhého kola proti Chorvatce z 1:4 ve 3 setu. Opět se projevila bojovnost, která dokáže zápas otočit. Před týdnem se to povedlo Katce Siniakové ve Švýcarsku, kde otočila zápas z 3:5 ve třetím setu na 7:5. Nastiya už byla pasivní, přesto dokonalým zvratem otočila zápas z 1:4 na 7:5. Ještě našla v sobě sílu na zvrat a útočnější hru. Asi bude hodně tuhá zítra, vždyť nehrála skoro tři měsíce turnaj vinou zranění, ale poslední 2 týdny dělala s Petrem Pechem na Spartě dvoufázově kondici a trénovala jen jednou denně.
Pavel si poradil dnes s Němcem Baumem 6:2 6:2. Němec sice výborně servíroval, ale Pavel věděl, že mu to nevydrží celý zápas. Dnešní čtyřhry vyhrál jen Pavel s Italem, holky prohrály. Zítra začínají trénovat a hrát tréninkové sety proti hráčkám z turnaje. Na tohle jsou turnaje dobré.  

No comments: