Sunday, March 3, 2013

Frauenfeld 10 000´USD – 3 Češky se kvalifikovaly

Opět se začíná od začátku, ale tento příběh na ženských turnajích začíná naposledy a pak jen bude záležet na každé hráčce, jak dlouho její „příběh“ bude pokračovat a jaká bude kariéra. Na ženských turnajích s dotací je už každá profesionálka. Ale zpátky k těm začátkům. Vždy začínáte znovu jak v kategorii Tennis Europe, tak mezi juniory na ITF do 18 let až mezi dospělými na ATP a WTA Tour.
Nejnižší patra ženského okruhu pod hlavičkou ITF women´s, odtud se začíná. Ale juniorky by měly být schopné tyto turnaje vyhrávat a také je vyhrávají. Jsme ve Švýcarsku v Frauenfeldu, kde začínáme kvalifikací. Moc holek se do Švýcarska nehrne a kvalifikace je volná, moc mě to nepřekvapuje, jelikož na koberec s granulemi nikdo moc nechce. 
Turnaj hostí malý klub se třemi kurty, ale během pátku  se z jedno kurtu stává players lounge, tak se hraje pouze na dvou. Naproti hale je hned atletický ovál, kam zamířím běhat a vedle haly je venkovní hokejový stadión, kam asi zamíří Petra Rohanova si zabruslit.
Holky procházejí kvalifikací poměrně snadno. Dominika Paterová vyhrála obě dvouhry, tu poslední ve třech setech. Hrála dobře a úderově to nebylo špatné. Kateřině Siniakové stačilo k postupu pouze jedno kolo, soupeřka byla slabší s horším pohybem. Petra Rohanová zvládla vyhrát zápas s poměrně těžší soupeřkou, kdy dobře returnovala. Andrea Kůlová si vylosovala hned do 1.kola další Češku Karolínou Vlachovou, ta nakonec podlehla o postup 6:7 ve třetím setu a lucky looser na ní zbyl jako poslední.

Holky jsou v hlavní soutěži a zítra budou bojovat  dále. Cesta je dlouhá a těžká.

No comments: