Sunday, March 10, 2013

Siniaková má první titul mezi ženami


Každý si pamatuje svá vítězství na prvních turnajích. První vítězství na turnajích Tennis Europe, první vítězství na turnajích ITF, první vítězství mezi ženami na turnajích $10 000´ a pak přijdou další a další vítězství, ale ty první zůstanou napořád v paměti. Kateřina Siniaková vyhrála svůj první turnaj na Tennis Europe v polském Štětíně v roce 2009, tenkrát to byla kategorie 3 a vyhrála jí ve třinácti letech, v patnácti vyhrála první turnaj mezi juniorkami v Budapešti (2011) kategorii 4 a tento týden přidala premiérové vítězství mezi ženami na turnaji ve Švýcarském Frauenfeldu s dotací 10 000´$.
 Ve finále porazila Kathinku Von Daichmann 6:3 4:6 6:4, když v první setu prohrávala 0:3, naopak ve druhém setu dotahovala z 2:5 na 4:5 a ve třetím setu využila breaku soupeřky za stavu 3:3. Katka vyhrála na povrchu na který se moc netěšila. V 1.kole porazila nebezpečnou Ivu Primorac, v zápase ve kterém se jen  „střílelo“, ve čtvrtfinále otočila zápas proti Olze Doroshine, když už prohrávala 3:5 ve 3 třetím setu a nakonec zvítězila 7:5.
Taková byla cesta za vítězstvím, k tomu Švýcarsko nepatří mezi levné destinace, i když se výhry daní jen 10 procenty. Na začátku turnaje jsem napsal na blogu, že tyhle turnaje by měly vyhrát juniorky a taky je vyhrávají. Chtělo to odvahu říci a tu jsem měl. Cíle by měly být nejvyšší. !
Katka odletěla hned v pondělí na Floridu, kde se bude připravovat na dva turnaje. Na cestování už je zvyklá a časový posun zvládá taky rychle.

No comments: