Wednesday, March 6, 2013

Siniaková i Rohanová jsou ve čtvrtfinále

Turnaj ve Frauenfeldu (10 000´) pokračuje šnečím tempem. Pořadatelé rozkládají každé kolo na dva dny a nikam nepospíchají. Do toho se zároveň rozehrál mužský Future, tak se zápasy střídají mezi ženami a muži. 1.kolo se hrálo pondělí, úterý, 2.kolo je na program ve středa a večtvrtek a čtvrtfinále se rozjede až v pátek. Švýcarsko není zrovna levné, velká suma padne na ubytování, ale holky se přestěhovaly na jeden pokoj. Taky se hraje v Kreuzlingenu, který je vzdálený 30 km a hrál se tam předešlý turnaj. Kreuzlingen je hned u německých hranic a sousedí s městem Kostnice, kde byl upálen mistr Jan Hus v roce 1415.
 V pondělí hraly hned všechny hráčky, Katka Siniaková poráží Chorvatku Ivu Primorac. Znají se spolu z turnajů Tennis Europe. Vysoká Chorvatka hraje rychle, ale hůře se skládá k nízkému backhendu. Zápas začal ve velkém stylu a obě si držely servis. Přesto Primorac hned ve čtvrtém gamu si ho prohrála. Hlavní zbraní Katky je servis a první tlak z její strany vycházel. Ve druhém setu dala dokonce za sebou čtyři esa a zápas skončil 6:3 6:3.

Dominika Paterová hrála se Švýcarkou srílanského původu, ale podlehla 4:6 3:6. Dominika hrála určitě lépe, než jsem měl možnost vidět za poslední půlrok. Švihala do úderů a snažila se hrát aktivně soupeřce do fohrhandu. Ta ho nehrála tak rychle, ale pod kratším úhlem a na něj Dominika čekala moc daleko. Škoda, tenhle zápas se dal vyhrát. Petra Rohanová hrála v Kreuzlingenu a zvítězila 6:2 6:2, ale hned ze začátku začínala 0:2.
Zápasy se vlečou na dvou kurtech. V úterý jen trénujeme dvakrát po půl hodině, víc se nedá získat. Za tréninky cestujeme do Kreuzlingenu. V neděli se za námi taky zastavil Michal Birner, který tady trénuje už 11 let. Výborně jsem pokecali, dlouho jsme se neviděli a odvádí dobrou práci ve Švýcarsku, kde pracuje taky pro svaz.
Ve středu Petra Rohanová opět v Kreuzlingenu vyhrává nad soupeřkou Dominiky 6:2 6:2. Katka Siniaková přehrává 6:3 7:5 Tess Sugnaux (SUI), začátek zápasu byl opět výborný, hladké vedení 5:1. Ve druhém setu se nepodařilo udržet servis za stavu 3:2 a nakonec soupeřka vedla 3:5, ale obrat zápasu nebyl dokonán a Katka nakonec druhý set získala zpět 7:5. Na večer jsme si zašli zacvičit na ovál. Katka si lehce zaběhala a zacvičila expanderem, Petra zaposilovala na břicho a já vyběhl na svoji 6 kilometrovou trať na oválu. Večerní players party jsme vzali "hopem"jen na jídlo. ¨

Zítra opět jen tréninky. Turnaj se vleče a čtvrtfinále se hraje až v pátek. 

No comments: