Sunday, July 8, 2018

Český tým "14" je zlatý po pěti letech na Mistrovství Evropy družstev

Vybojováno a splněno! Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Agáta Černá vybojovaly zlaté medaile na Mistrovství Evropy družstev v italském San Remu. Jsem rád, že jsme potvrdili zimní vítězství a po pěti letech si veze tým opět zlaté medaile. Naposledy zvítězily děvčata ve složení Vondroušová, Slováková, Pantůčková, když ve finále porazily Španělky 2-1 v roce 2013. Ale ani v dalších letech to nebylo špatné, v roce 2015 a 2016 skončil vždy na druhém místě - odkaz do historie zde:. 

Po večerních zápasech se dnes začínalo nezvykle brzy už od půl desáté. Linda Nosková vybojovala první bod vítězstvím nad N.Khalturina 0-6 6-4 6-2. V prvním setu jsme jen zírali, co Ruska hraje. Vše na pár úderů a jen vítězné míče. Nakonec se to pro nás otočilo, Linda ve druhém setu odskočila na 4-2 a od té doby, už si zápas hlídala. 

Souboj první a druhé hráčky v Evropě dopadl lépe pro Rusku D. Shnaider. Linda Fruhvirtová sice útočně, ale vařila se ve vlastní šťávě a tentokrát soupeřku nepřehrála 4-6 1-6.

Ve čtyřhrách jsme neporazitelní. Ještě, že hrajeme čtyřhry na českých turnajích. Když, už se dostanou soupeřky proti českým týmům dostanou do rozhodující čtyřhry, tak jsme lepší. Obě Lindy zvítězily nad Shnaider, Khalturina 6-2 6-3 mohli jsme začít slavit. Gratulace patří také třetí hráčce Agátě Černé, kryla holkám záda, trénovala pro ně nastupovala do čtyřher. 

Na stupni vítězů - Česko, Rusko a Ukrajina

Vždycky je to nádherný pocit porazit ve finále Rusky, a porazit je v zimě i v létě, to je ještě lepší. Díky všem za podporu!