Sunday, July 8, 2018

Po roční pauze si český tým zahraje znovu o titul - Summer Cup u14, San Remo

Den je dlouhý, už jen proto, že se zápasy začínají hrát od 15 hodin a čtyřhra má být naplánovaná od 20:30. Každému vyhovuje něco jiného, ale my volíme delší rozehrávky od deseti hodin a ještě jednu rozehrávku od půl druhé. Linda Nosková (LN) se rozehrává a končí jako první, a v odpolední rozehrávce hraje už jen dvacet minut, jelikož nastupuje do zápasů jako první. Linda Fruhvirtová (LF) hraje déle, ale zase odpoledne rozehrává jen podání a Agáta Černá (AČ) hraje s oběma Lindami. Po vylosování jsme první nasazení a očekává se naše celkové vítězství. S tím jsme tady a počítáme s tím. Musíme s tím umět naložit a nebát si to přiznat. 


Ve čtvrtfinále nás čeká nepříjemná Belgie 3-0. Los mohl být lehčí, když Belgičanky mají v týmu čtvrtou hráčku v Evropě. Holky si spíš přály Turkyně do prvního kola.  LN v prvním zápase poráží H. Vandewinkel 6-0 4-6 6-1. Po zbytečném vypnutí ve druhém setu, přišel rychlý konec ve třetím set.  LF deklasuje první Belgičanku S.Costoulas 6-3 6-0, kterou si našla v jejím forhandu a rychlém zakončení. Soupeřka skoro ani nevěděla, že je konec. Do čtyřhry nastoupila dvojice AČ, LF a přidaly třetím bod. V půl desáté jsme se dostali na hotel a den je za námi.

Semifinále na nás nakonec postoupilo Turecko 3-0, které vyřadilo nasazené Polky. Ti se, ale moc nevybičovaly k výkonu.  Turecký tenis, jde stále výkonnostně nahoru a v posledních letech se týmy opakovaně probojovávají do finálových skupin. Turecko nakonec, nebyl vůbec lehký soupeř, ale zápasy poznamenali chyba supervizora, který spletl nominace našich soupeřek a nechal vytisknout zápasy podle pořadí jednička a  dvojka. Při nastoupení LN na kurt se na to přišlo, když rozhodčí kontrolovala jména a přitom četla jiné jméno. Deset minut "bordel" a zjištění, že se Franchesco Nari (supervizor), přepsal.

Proti LN nastoupila turecká trojka O.Uslu 6-4 6-0. Další zápas LF na kurtě a opět přichází jiná hráčka, tentokrát dvojka, místo turecké jedničky.  Rozhodčí znovu telefonuje a opět jeho chyba při zapisování jmen.  LF vyhrává až po tuhém boji nad M. Senli 3-6 6-1 6-4.  Zvraty zápasu O-2 ve třetím, pak 4-2, dále 4-4 15:40, 5-4 15:40, ale bojovností a kuráží LF jsme zápas vyhráli. K tomu jen dodatek, že LF byla připravená hrát na jinou soupeřku a během pár minut se musela přeorientovat na někoho jiného. Do čtyřhry opět nastoupila Agi Č. s LN a přidaly třetí bod.  

Zítra nás o titul čekají Rusky, které porazily Ukrajinky až v supertiebreaku třetího setu.  Nezvykle se začíná už v půl desátá ráno.  



No comments: