Monday, August 4, 2014

Siniakova-Kania skončily tažení ve finále - Stanford WTA

 
Na více už síly nestačily. Po překvapivých nočních jízdách až do finále, už v dnešním finálovém zápase došly holkám "baterky". Kateřina Siniaková a Polka Paula Kania ještě vykřesaly naději do supertiebreaku, ale tam už dominovaly Španělky Carla Suarez Navarro s Garbine Muguruza, které se radovaly z vítězství 2:6 6:4 5:10.
Ty tři noční zápasy do jedné do rána, už byly moc. Dneska holky kazily moc nevynucených chyb a Muguruza je přehrávala rychlostí a důrazem. Přesto první společný turnaj vyšel holkám dobře! Týden v Americe nám hodně dal, ale i sebral možnost účasti Katky v montreálské kvalifikaci.
Přesto pár zkušeností hodnotím kladně. Výborné prostředí pro trénování s výborným počasím. Katka sehrála čtyřhry proti hráčkám jako je Andrea Petkovič, Daniela Hantuchová nebo Carla Suarez Navarro. Mohla si vyzkoušet night session zápasy, ale tři noci po sobě, už bylo moc :) .  V trénincích hrála s Gavrilovou a s Navarro. Každý den jsme mohli sledovat výborné zápasy. Nevýhoda, že jsem nestihli kvůli čtyřhře přeletět do Montreálu. Ale finálová účast to vynahradila.
Ve dvouhře získala vítězství Serena Williams, která ve finále porazila Kerber 7:6 6:3. V prvním setu Kerber nevyužila vedení 5:1, ale Serena je ve formě a na US Open bude hodně připravená.

Zítra se vracíme do Prahy.

No comments: