Wednesday, August 20, 2014

Sparťanky Siniaková, Vaňková a další čtyři Češky ve 2.kole kvalifikace US Open

V úterý a ve středu se rozeběhlo rozpůlené první kolo kvalifikace. Už to bylo dlouhé a konečně jsou na řadě zápasy. Čtyři dny tréninku ráno a odpoledne s přeorientováním se na newyorský čas, dřívější večerní odpočinek a tuto rutinu střídá konečně turnaj. V neděli večer jsme zašli všichni tři na večeři na Manhattanu, později už nebude čas. Katka Vaňková se dostala na poslední chvíli a dorazila v sobotu večer. 
Ze sedmi Češek v kvalifikaci postoupilo do druhého kola šest. Lucka Hradecká po dvouměsíční pauze vinou zranění vypadala s Falconi 6:7 6:7. V úterý si zajistily postup Renata Voráčová nad Sirotkinou 6:4 6:1 a Bára Krejčíková v poslední rundě dohrávala ještě v deset večer s Japonkou Hozumi 6:2 1:6 6:3. 
Ve středu vybojovala postup dvojice Sparťanek. Kateřina Siniaková ve druhé rundě porazila Norku Eikeri 6:2 skreč, když měla 0:2, ale pak už nedala Norce moc možností. 
Kateřina Vaňková otočila první set proti Slovince Kolar z 2:5 na 7:5 6:3. Přišel jsem na začátku druhého setu a Katka všechno pozabíjela často soupeřce do protipohybu a hodně si pomáhala servisem. Katky radost po proměněném mečbolu byla upřímně radostná.!
Chvíli jsem zahlédl Denisu Allertovou, která si poradila s houževnatou Japonkou Imanishi 6:3 6:7 6:4. Zápas byl hodně těžký a i když první set vypadá celkem hladce, tak výměny byly hodně náročné. Andrea Hlaváčková oslavovala postup přes Belgičanku Mestach 6:1 7:6. Radost Andreii byla po vítězství veliká.
Překvapením je konec Anny Konjuh, která podlehla sestře Radwanské 4:6 ve třetím setu, což málokdo čekal. Zajímavý zápas sehrála Američanka Vickery, která se zranila ve druhém setu tak, že nemohla skoro jít mezi výměnami a dostala napomenutí za zdržování hry, přesto jí to nechaly dohrát a Rodianová jí porazila až 6:4 ve třetím setu. Ale jak se hraje proti někomu, kdo hraje i nehraje a sotva jde..?

Zítra od 11 hodin začíná 2.kolo.

No comments: