Sunday, August 3, 2014

Kateřina Siniaková poprvé ve finále WTA turnaje

Další zápas, který končí po půlnoci, ale  taky který stál za to. Kateřina Siniaková  společně s Polkou Paula Kania se probojovaly do finále čtyřhry WTA Premier turnaje. V noci vyřadily první nasazený pár a pátou dvojici na světě Kops-Jones, Spears 6:7 6:3 12:10. V supertiebreaku, nejdříve dotáhly z 4:7 na 8:7, aby následně odvrátily dva mečboly za stavu 8:9 a 9:10 a na mečbol proměnily prohoz po lajně.
Jak přišla Polka Kania před zápasem, že soupeřky dělají na síti big mess, tak to taky bylo. Pořád přebíhaly, pořád se nastřelovalo do síťařek, Australské postavení. Ale holky to zvládly, nakonec jim pomohla hra po lajně a jsou ve finále. Pak nás ještě čeká noční cesta na hotel a než se tam dostaneme, tak usínáme okolo druhé hodiny ranní. Dopoledne jsme museli zrušit první trénink, protože se Katka opravdu cítila blbě.
Do finále dvouhry postoupila Serena Williams, která porazila Andreu Petkovič 7:5 6:0. první set byl více než vyrovnaný, ve druhém setu už Petkovič odpadla. Zápas se hrál ve dvě odpoledne v době nejlepšího prime time v Americe.
Ve večerním zápase zvítězila Angelique Kerber nad Barbarou Lepchenko 4:6 7:6 6:2. Lepchenko už vedla 6:4 5:2 a Kerber byla hodně odevzdaná, přesto to otočila a zvítězila. Lepchenko má výborný tlak od základní čáry a skvělý forhand z levé ruky.








No comments: