Monday, January 13, 2014

Volné dny v Melbourne na Australian Open

V nedělí jsme v areálu dostali kurt na trénování pouze jedenkrát odpoledne s Belgičankou Yutvack. Déle jsme se první den vyspali a od jedenácti jsme zamířili na hodinu a půl do posilovny. Katka cvičila se svým otcem, který po domluvě s naším kondičním trenérem Petrem Pechem vede kondici na turnaji. Je to dřina vyplácí se to Katce! Vedle nás cvičil a posiloval Raonič, nebo Bryan, Bryan a všechno to jsou koňské dávky, co dělají!
Belgičanka nechce hrát body, tak jen dohrávají po servisu a returny výměny. Někdy to je dost "blbé", protože buď jedna z hráček chce hrát body a druhá zase jen trénovat. Po tréninku opět cvíčení v posilovně a poté regenerace v Ice bath. Včera jsem to vyzkoušel na sobě, vlezl jsem tam jen po kolena, jak je to ledové a stačilo mi na dvakrát pět minut a poté na dvě minuty do vířivky mezitím. Dneska se tam Kanaďanka Bouchard ponořila celá až po hlavu na deset minut. 
V pondělí začiná Australian Open ! Ti co mají zápasy v úterý, tak musejí trénovat mimo areál v Albert reserve, který máme kousek od hotelu. Odpoledne jsme už dostali kurt v NTC Tennis Australia hned vedle hlavního areálu. Katka hrála pokaždé gamy.

Benčič postoupila do 2.kola, když porazila Japonskou veteránku Date. Využila tak skvělého vylosování. Konjuh hrála v Hisense aréně s Na Li a docela se držela v obou setech. 

Zítra nás čeká velká líheň přes 42 stupňů...v hale jsou připravené kurty na rozehrávku, kdyby někdo chtěl vynechat trénink venku. Počítá se, že pokud vystoupá teplota tak vysoko, tak se zápasy přeruší. 

Katka začíná druhý zápas od 11 hodin.

No comments: