Tuesday, January 21, 2014

1. kolo Australian Open - Kateřina Siniaková

Článek s více než týdenním zpožděním. Katka odehrála úterní zápas prvního kola a já na večer letěl posledním letadlem domů, kde bylo poslední volné sedadlo. 

Katka zažila první grandslamovou atmosféru mezi ženami a hned se na prvním grandslamu probila z kvalifikace do hlavní soutěže, kde na ní čekal docela "přijatelný" los další kvalifikantka Zarina Diyas. Z dalších juniorek postoupily z  kvalifikace "teenagerky" ročníku 97´ Belinda Benčič a Anna Konjuh a všechny tři i s Katkou si zahrály v loňském roce finále juniorských grandslamů. 

Na to jak se vyvíjely zápasy Katky Siniakové v kvalifikaci, jak všechny vybojovala a to nehrála v prvním kole v žádné formě, tak to nebylo špatné vystoupení na prvním Grandslamu. Zarina Diyas přeci jenom si šla více po bodech, které si uhrála sama a zvrat zápasu mohl přijít ve druhém setu, který ale nevyšel. Zápas se hrál v teplotě 50 stupňů, ale taky ve větru. Všechno jsou zkušenosti do budoucna! 

Benčič sí nakonec poradila s příjemným losem s Japonkou Date-Krum a vyřadila jí ve třech setech a v dalším kole narazila na pozdější vítězku Na Li s kterou podlehla 0:6 6:7. Konjuh hrála s Na Li hned první kolo a docela jí trápila i když výsledek skončil 2:6 0:6. 

Všichni dřou jak koně a v tomhle obstát je hodně náročné! 

Juniorky vyhrála Ruska Liza Kulichkova, která hodně "střílí" a hraje agresivní tenis. Do finále postoupila pro mě překvapivě Chorvatka Jana Fett, která sice hraje útočně, ale s horším pohybem. I tak bude zajímavé jaké ji to dá sebevědomí při přechodu na ženský okruh. 

Z juniorů potvrdil nasazení Němec Alexander Zverev (97´), který si tak po dvou finálových grandslamových účastech v Paříži a na US Open došel tady na Australian Open zaslouženě pro titul. A to týden předtím "vyletěl" v 1.kole na turnaji ITF 1 v Traralgonu. Co vím, tak od začátku šel do konfrontace těžkých turnajů a hrával všude kvalifikace i když neměl ze začátku žádné body na ITF, přesto nejezdil po turnajích ITF 4, 5, ale rovnou na 1,2 a musel si to uhrát v kvalifikacích! 

No comments: