Monday, October 29, 2012

Siniaková vyhrála Osaka Mayor´s Cup v Japonsku - 日本の大阪市長杯

Druhý letošní vítězství  kategorie Grade A posouvá pondělní juniorský žebříček ITF Kateřinu Siniakovou na 3. místo na světě. Nedělní finále se oddalovalo  každou hodinu na pozdější čas kvůli vydatnému dešti. Jakmile dopršelo, během půlhodiny organizátoři dokázali vysušit oba kurty s pomocí ručníků. Finále tak mohlo začít po 14 hodině.
Karin Kennel (SUI) a Kateřina Siniaková se tahaly o každý bod a byla znát oboustranná únava. Siniaková nehrála aktivně a prohrávala 2:4, ale dokázala nakonec zrychlit hru a vyhrát 1 set 6:4. Ve 2 setu za stavu 3:1 přestala být opět aktivní a hned bylo srovnáno na 3:3, přesto veliký boj o 2 set uhrála taktéž 6:4 a mohla se radovat z vítězství.
Slavností ceremoniál na centrální kurtu přihlíželo pár stovek diváků, kteří si vstupenky zakoupili. I z těchto důvodů se nedalo hrát finále v hale. Po vyhlášení vítězů nechyběla „řeč“ vítězů do mikrofonu. Na závěr vyhlášení finalisté a vítězové „vystřelili“ míče s podpisy do hlediště divákům a po pár rozdaných podpisech se odebrali do útrob stadiónu.
Vítězové Australan Kyrgios a naše hráčka Kateřina Siniaková museli absolvovat tiskovou konferenci a plnit povinnosti vítězů při podepisování propagačních materiálů turnaje.
Turnaj kategorie ITF A v Osace, má tak opět po delší době Českou vítězku Kateřina Siniaková 2012, v minulosti Veronika Chvojková 2003, Eva Birnerová 2001, Renata Voráčová 2000, Dája Bedáňová 1999.  Ale vyhrály zde i Viktoria Azarenka 2005, Caroline Wozniacki 2004, 2006, Amelia Mauresmo 1996.
Arigatto Japan !

1 comment:

Matěj said...

Gratulace pro Katku. Jen tak dál.