Saturday, October 27, 2012

Katka Siniaková míří do finále Osaka Mayor´s Cup

Japonci si během týdne chodí natáčet na kameru hráče, jak trénují a jak hrají zápasy. Během celého týdne si jich tu vystřídá nespočet. Připomíná mi to MS družstev „14“ v Prostějově. Tam taktéž  jezdili Japonci natáčet si evropské hráče a v roce 2003 tam netrhli očí z naší Nicol Vaidišové, která v té době převyšovala herně všechny okolo. Za pár let už tam jezdili Japonské týmy hodně silné a skoro po každé hrají o medaili. Jsou hodně učenlivý a snaživý. 
Katka Siniaková ve středu poráží Kalininu 6:0 6:2 a moc jí nedává šancí. Z těžkého zápasu se stává jednoznačný díky zvolené strategii. Kalinina musela pořád běhat na crossový backhand ven z kurtu a za celé 2 sety zahrála po lajně pouze 5 x , z toho s třikrát s chybou. Na čop do forhendu si taktéž nedokázala zvyknout a postup byl hladký.
Ve čtvrtfinále nejtěžší soupeřka Indy De Vroome, vloni už v top 10, letos více pod tlakem nedohrává zápasy. Její ranní nevolnost končí skrečí a nenastoupení do zápasu, přesto se na ní čekalo na žádost organizátoru. Odpoledne holky končí debla ve čtvrtfinále, Bára a Katka dostávají lekci čtyřhry ze strany Japonek, které přesně vědí, kde mají stát a jaký úhly vykrývat.
Sobotní semifinále na centrálním kurtě proti Angličance Katy Dunne, je vyrovnané až dokonce. Delší výměny v pomalejší hře dělaly nesnáze oběma. V důležitém okamžiku, ale byla větší odvaha u Katky a postup do finále 6:4 6:3.
V sobotu po tréninku vyrážím metrem na hrad Osaka. Člověk aspoň na chvíli nevidí jen kurty. Příjemná změna, hrad byl postaven v roce 1545, v dalších letech se na něm vystřídalo mnoho vládců. Nejzajímavější je, že je obehnán vodním příkopem a obrovskými balvany, které byly převezeny v průběhu staletí z celého Japonska a dokonce z Číny.
V neděli je na programu finále od 11 místního času . Zařadí se Katka mezi vítězky jako je Azaranka, Wozniacki, Mladenovic, nebo České vítězky Bedáňová, Voráčová, Birnerová, Chvojková ?

No comments: