Tuesday, October 9, 2012

Reprezentační soustředění u14 v Milovicích

Celý minulý týden probíhalo pod vedením ČTS reprezentační soustředění hráčů a hráček do 14 let v hale Milten v Milovicích. Výborná hala s 3 kurty byla ideální pro naši přípravu a trénování. Nejprve zahájili soustředění kluci a v půlce týdne je vystřídaly dívky,  všechno pod vedením trenérů Daniela Filjo, Ivo Šilhánka a Luboše Štycha.
Poslední 3 roky se soustředění zaměřuje na taktiku čtyřhry, náběhy a přechod k síti po servisu, komunikaci mezi hráči ve čtyřhře, přeběhy a varianty postavení při čtyřhře, pokrývání dvorce u sítě a strategií hry. Všechno začíná s názorným vysvětlením a ukázkami na kurtě, kdy se všichni hráči zapojují aktivně do debaty a mohou si všechno ihned vyzkoušet na kurtě.
V průběhu týdne mohou hráči zhlednout své údery na videoprojekci s následným rozborem techniky úderů, ale vše je pojato „zlehka“, aby se veškeré informace dostaly ke svým trenérům. Letos jsme sledovali krátký sestřih z finále čtyřhry s Australian Open, kde zvítězil Radek Štěpánek s Paesem.
Dopolední a odpolední bloky tréninků jsou zakončeny vždy kondicí na kurtě zaměřenou dopoledne na rychlost a dynamiku pohybů, odpoledne na závodní soutěže a rychlostní vytrvalost. Nedílnou součástí je kladen důraz na důkladné rozcvičení, strečink , tarabant, švihadlo až na závěrečné protažení.
Během 4 dnů se nezapomíná ani na regeneraci a vířivku. V půlce týden pod taktovkou doc. Jiřího Zháněla proběhlo kondiční testování včetně otestování rychlosti reakce ruky a nohy. 

A pokud chceme být v budoucnu konkurenceschopný na mezinárodních kurtech, tak musíme více přidat. U našich hráčů se zlepšila oproti minulým létům i kondiční vybavenost směrem nahoru, tak nebuďme spokojený s málem a chtějme více, abychom byli úspěšní! Velký dík patří klubu TK Milten za fantastické podmínky!

No comments: