Wednesday, October 24, 2012

Osaka Mayor´s Cup - World Super Junior Tennis Championships

V neděli dorazili poslední hráči z Nagoyi, kde se hrál předchozí turnaj ITF 2. Slunečné počasí dopřává dobrým tréninkům. Jelikož se kurty nacházejí mezi domy v městské části, tak se začíná trénovat od 9 hod ráno. Brzy se i stmívá, po 17 hod je tma a zapínají  se reflektory.
V pondělí hraje Katka Siniaková na centru 1.kolo s Japonskou kvalifikantkou 6:4 6:4. Zápas průměrný a na rozjezd zbytečně komplikovaný. Ale tyhle zápasy má za sebou, a vždy se umí výborně rozjet postupně  turnajem. 
Bára Štefková nestačí v 1.kole na další Japonku, když vyhrává hladce 1 set 6:1, ve 2 setu vede 4:2, ale ztrácí ho 5:7. Ve 3 setu z 0:3 stahuje na 2:4, ale nestačí to. Holky spolu hrají čtyřhru, do které v úterý nenastoupí, protože celý den prší. Ve středu Katka Siniaková vymazává z kurtu Kanaďanku Akermann 6:0 6:4 a z předvedenou hrou může být spokojená. Ve večerní čtyřhře holky přehrávají Japonky a jsou taktéž ve 2.kole. 
Japonci jsou přesní, když oznámí, že nebude v 15 hodin pršet, tak se opravdu tak stává. Na pondělní večerní party s večeří, všichni museli sedět podle zasedacího plánu, který visel u vstupu a nestalo se, že by nikdo neměl místo. 
Představitele města a turnaje přivítali všechny hráče, vyzdvihli minulé vítěze mezi nimi Viktoria Azaranka, Caroline Wozniacki, Marco Bagdathis, nebo Mario Čilič. V minulosti vyhrály Osaku tři Češky po sobě,  Bedáňová (1999), Voráčová (2000), Birnerová (2001) a po roční pauze Chvojková (2003). 
Při společném focení zahraničních hráček Katka Siniaková obdržela malou pozornost od pořadatelů jako první nasazená hráčka turnaje. Večerní párty provázela hudební kvintet japonských hudebníků.
Ve čtvrtek půjde do tuhého . Ve 3.kole hraje Katka Siniaková s finalistkou z Nagoyi Ukrajinkou A. Kalinina roč. 97´. Mám jí co vracet! Před 2 lety s ní prohrála na turnaji Tennis Europe "14" v Piešťanech. Ukrajinka hraje dost nebezpečný backhand z kterého útočí a výborně servíruje. Hodně zapracovala taktéž na forhendu, kde zkrátila nápřah, ale je těžší na nohách, všechno moc "rve" přes sílu.. Na to, že je že ročník 97´ hraje výborně. 

No comments: