Saturday, May 19, 2012

Dnes o postup do finále! Nakonec finále Korashvili-Haas

Je pátek a  na pořadu dne jsou dvě kola dvouher. Turnaj je ve skluzu a musí se skončit určitě v sobotu, aby někteří hráči stihli přejet do Milána na ITF „A“, kde začíná prezentace v neděli do 18.00. Ranní rozehrávky stojí za „prd“ . Je silný vítr a okolo 8 stupňů. Nikomu nezávidím, kdo v tom musí hrát. Komardina se rozehrává s Kudermentovu a jestli to dají 3x bez chyby, tak je to zázrak. Kudermentová je líná hýbat se a nejraději by hrála jen rány.
Čtvrtfinálové zápasy v silném větru vyhrávají bez větších problému favoritky, pro mě až překvapivě. Čekal jsem, že některé se „vyházejí“ do autu a ty co hrají více na jistotu a umí podržet míč, budou mít více šancí. Kudermentová- Stevenson 6:0 6:1, Komardina-Werbrouck 6:0 6:1 během hodiny. Delší, ale  vítězné zápasy vyhrály Haas-Fanning 6:2 6:2 a Korashvili- Čuk 6:2 5:7 6:0.
Odpoledne od 14 hod začínají obě semifinále najednou. Před zaplněnou klubovnou hrají Komardina-Haas a vedle na kurtě Korashvili-Kudermentova. Zatím co trvá 1 set mezi Komardinou a Haas přes hodinu a půl, tak Korashvili za tu dobu vyprovází z kurtu Kudermentovu 6:1 6:1, kdy se vůbec nehraje a vše Korashvili „uráží“. Babsy Haas projevuje větší zkušenost v situacích, kdy prohrává o 2 gamy v každém setu, ale nakonec vždy malinko přidá.  Zápas končí 5:7 4:6 pro Haas a zaplněná terasa jí podporuje potleskem během celého zápasu. 
Sobotní finále mezi Korashvili- Haas vítězí prvně jmenovaná Ukrajinka 6:4 2:6 6:4. Haas vedla ve 3 setu už 4:1, ale Korashvili začala hrát ještě na větší riziko. 

V příštím roce se Amstettenu určitě vyhnu, slabá organizace a neochota "turnaje" dělat vše pro hráče si určitě nezaslouží mít kategorii 2. Uvidíme co na to ITF. Já tipuji příští rok ponížení na kategorii 4 a přesun na jiné místo. Třeba St. Polten. Turnaj se musí hrát v tomto kraji i nadále. 

No comments: