Wednesday, May 16, 2012

Amstetten ITF 2 -Včerejší postupy a dnešní déšť přesunul všechny zápasy do haly.

Los turnaje si malinko „pohrál“. Hned na úvod turnaje vylosoval do 1.kola na sebe semifinalistky z předešlého turnaje ve Villachu O. Korashvili a S. Rychagovou. Tyhle zápasy jsou nejvíce nepříjemné. Soupeř se na vás lépe připraví a bude Vám chtít vrátit předešlou porážku. Před týdnem vyhrála Rychagova po 3 a půl hodinách 6:4 ve 3 setu. Včera vyhrála Korashvili hladce 6:2 6:1. S turnajem se taky loučí nasazená Izraelka V. Patiyuk, která podlehla nejmenší hráčce na turnaji Američance Stevenson 7:6 6:3 a Slovenka Natálie Vajdová se nechala uspat pasivní hrou Rakušanky A. Heil 4:6 1:6. 
První nasazená E. Fannnig (NZL) pro mě překvapivě přešla přes Slovenku K. Schmiedlovou, kde jsem očekával spíše vítězství Slovenky. Mezi juniory nezvládl zápas 1.kola finalista z Villachu Australan Andrijic, který prohrál se Zverevem (GER), naopak vítěz z předešlého turnaje další Australan Thomson nenechal své vítězství náhodě a pokračuje dále.
Na poslední kurty se vůbec nedá dostat, takže kurt číslo 5 se musí sledovat přes 4 kurty, k tomu pokud chcete vědět stav zápasu, tak je dobrý dávat pozor. Scoreboard na zadním kurtě není, asi proto, že by tam nikdo nedohlédl. J Nastiya Komardina hraje na 5 proti Katty Dunne Angličance, které uniklo nasazení o vlásek. V 1 setu lepší Angličanka vůbec nekazí a vede 2:5, ale náskok promarní a následně Nastiya vede 6:5. Nakonec set přeci jenom získává soupeřka v tiebreaku 6:7. Ve 2 setu snadno a rychle získává vedení Komardina 3:0 a 6:2. Ve 3 setu vedení 3:0 nic neznamená, po pasivnější hře je srovnáno na 3:3. Ale jak říkává kondiční trenér Petr Pech, „hraje se jak o Stallingrad“ , nakonec vítěství ve 3 set po 3 a půl hodinách získává  Komardina 6:4 . Po vyhraném turnaji nepřichází „studená sprcha“, ale vybojovaný vstup do 2.kola dalšího turnaje.

Dominika Paterová je ve čtyři hodiny přesunutá, hrát zápas s Maďarkou Bianco Bekefi na tréninkové kurty, které připomínají oraniště. Bekefi, která hraje, jak se „vyspí“ a pouze střílí na pár úderů se zlepšila. Patří taky mezi hráčky ročníku 97´, které se pomalu přibližují do 200.místa na ITF. Mimochodem tento ročník je hodně silný a hráčky se prosazují na turnajích kategorie 1, 2 přitom jím v průběhu roku bude teprve 15 let. V 1 setu se hráčky tahají o vedení, nejprve Domča vede o 2 gamy a následně je stav vyrovnaný. 1 set získává Dominika 7:5. Malinko se pere z druhým servisem, ale ve 2 setu je jistější a vedení 5:2 proměňuje ve vyhraný zápas. Po zápase ještě trénujeme půl hodiny.
1.kolo taky rozehrála Barbara Haas s Češkou Markétou Slavíčkovou. Na klubové terase bylo plno. Slavíčková nehrála vůbec špatně a získala 1 set 7:6 a vedení ve 2 setu 2:0, přesto se z toho Haas dostala 6:3 a ve 3 setu vedla 5:0, když Slavíčková ještě zabojovala, ale nakonec to nestačilo. Haas vyhrála 6:7 6:3 6:3, bylo na ní vidět jak je v 1 setu svázaná před místním publikem. Ruce tolik nešvihali a z půlky „místních“ byla poznat radost, že by mohla prohrát.
Dnešek přinesl pouze vytrvalý déšť  a veškerý program se přesunul do haly.  Hrály se pouze čtyřhry, které se dohrály až do finále. V klubu mají pouze 2 kurty v hale s horším osvětlením. Povrch je posypaný granulemi. Domča zahrála dneska opravdu výborně, hrála čisté a rychlé údery a šlo jí to. V deblu nakonec podlehly v semifinále s Vajdovou proti Haas, Patiyuk až 8:10 v supertibreaku, což je velká škoda. Komardina s Kudermentovou se zastavily taky v semifinále proti Korashvili, Fanning 4:6 4:6.

Zítra se hrají 2 kola dvouhry ! Pokud se vyhraje J! Večer jsme ve spojení přes skype s Katkou Siniakovou, která úspěšně postupuje na turnaji v Santa Croce v Itálii . Dneska postoupila ve dvouhře i čtyřhře do čtvrtfinále a hrála dobře! Good luck zítra !

No comments: