Sunday, May 13, 2012

Anastasiya Komardina má titul z Villachu


S ranní snídaní v 7:45 se loučíme s Pavel Štaubertem, který odjíždí na sign in do kvalifikace v Amstettenu, který je zhruba 400km od Villachu. Pevně věří, že by se mohl posunout do hlavní soutěže a kvalifikaci vynechat. Ale tohle zjistí až na místě v 18:00 při sign in.
Finálové zápasy začínají najednou od půl desáté. "Australské finále" se odehrává na centru mezi J. Thompson  a J. Andrijic. Děvčata mají přidělen kurt hned vedle, kde v ruském finále hraje naše A. Komardina a věčná její rivalka A. Rychagova. Místní si opět umějí finálový den užít, oproti Česku naprosto nevídané. Do klubu přichází členové, ale i místní lidé a pomalu zaplňují obě postraní tribunky. „Tohle je můj sen, mít jednou zaplněné tribuny i na úplně obyčejná finále českých turnajů.“ Na turnajích babytenis Masters na Spartě se nám to pomalu daří a přispívá k tomu i doprovodný program, ale i soutěže pro diváky a rodiče. Tenhle sytém jsem přenesl z turnajů ve Francii, kde je na finále „vyprodáno“ i kategoriích do 12 let.
Místní organizátoři nainstalovali reproduktové soustavy na kurt a rozhodčí na empajru hlásí stav zápasů přímo do mikrofonu, tím přidávají na vážnosti finále. Nechybí představení všech finalistů včetně prezentace každého hráče, připomenutí jeho zápasů a výsledku na cestě do finále doprovázené na konci potleskem publika.
Dívčí ruské finále vyhrála Komardina nad Rychagovou, která z stavu 6:1 2:0 skrečovala pro bolesti zad. Anastasiya dá se říci, že měla navrch a z jejího slabého druhého podání zakončovala vítězné míče. Pokyn ke skreči dal, ale Rychagové její manažer z Octagonu Oleg J, který jí doprovází na oba Rakouské turnaje. Pro zajímavost z dosavadních 9 vzájemných zápasů vyhrála pouze Komardina 3 a zbytek Rychagova.
Finále mezi Australany Thompson- Andrijic vyhral prvně jmenovaný 7:5 6:3, mimo jiné vyřadil ve 2.kole našeho Pavla Štauberta. Thompson zase není ledajaký "ranař", ale drží skvěle délku úderů a výborně čte hru. Vyhlášení vítězů a předávaní cen je za účasti prezidenta Rakouského tenisového svazu R. Liebziga, který je i bývalým trenérem a manažerem rakouského tenisty Thomase Mustera, který vyhrál po sobě  2x Rolland Garros.
Ve čtyřhře vítězí E. Fanning, S. Szlavikovics nad A. Rychagova, Smagina 6:2 6:3, tady jen pro zajímavost, Fanning „ nastřelila Smaginu do hlavy, a ta večer musela do nemocnice na regent. Ve čtyřhře vyhráli Rakušani L. Miedler, D. Weidinger nad T. Brechemier, P. Štaubert 6:0 6:4. Další týden se přesouváme kousek od Linze do Amstettenu! Gratuluji všem našim hráčům za předvedené výkony!


No comments: