Tuesday, June 6, 2017

Dvě Sparťanky prošly kvalifikací Macha Lake Open 25k

Po dlouhé době se opět vrátil mezinárodní turnaj žen do Starých Splavů. Naposledy se zde hrálo před třinácti lety a mnohé z dnešních vynikajících hráček zde začínalo. Ženy hrají s dotací 25.000´USD, když se v první fázi uvažovalo jen o 15.000´USD. Tohle všechno má na svědomí turnajový ředitel Ronald Wavrečka - tenisový nadšenec, kterému se během roku podařilo sehnat a oslovit sponzory. 

Měl jsem možnost sledovat od neděle kvalifikaci turnaje, kde bojovaly o postup naše Sparťanky. Nakonec dvě ze tří postoupily do hlavní soutěže. Kateřina Vaňková a Kristýna Lavičková, pro kterou to byla vůbec první účast mezi ženami. Škoda, že se nepodařila hra Karolíně Beránkové, která tak aspoň bude mít možnost více potrénovat před startem v Přerově v příštím týdnu. 

Pár hráček se mi líbilo v kvalifikaci a dávám přednost hráčkám co si to chtějí uhrát sami. Ale bez jasného plánu se nedá hrát ani tady na nižších turnajích kategorie ITF Circuit. V těžkých chvílích se často stává hráčkám, že hrají přesně naopak, než by měly. Některým se podaří zavčasu vrátit ke své hře a některé se z toho už nevzpamatují. 




No comments: