Monday, June 12, 2017

Nasťa Zarycká vyhrála čtyřhru Macha Lake Open 25k - Schmiedlová se vrátí do elitní stovky

Nakonec celý turnaj ovládla Karolína Schmiedlová, když v semifinále zvládla slovenské derby s první nasazenou V.Kužmovou 6-1 6-4 a ve finále porazila běloruský objev Věru Lapko 6-4 7-5. Běloruska hraje dost strojově, pěkně se na to kouká, jak neuspěchává výměny a přesto z nich dokáže si vytvářet tlak, ale často zaspává čas, tím že čeká na míč. Malinko horší forhand, kde má vrtuli v nápřahu a silný backhand po lajně si je třeba pohlídat. 

Karolína Schmiedlová hlásí návrat zpátky, tam kam patří. Ve Starých Splavech vyhrála druhý turnaj po sobě s dotací 25.000´ a tento týden míří do Maďarska na 60K. Chtěla by stihnout kvalifikaci US Open, což si myslím, že v klidu zvládne. Návrat k trenérovi se daří. 

Anastasia Zarycká s Rumunkou Larou Andrei získaly titul, ve finále porazily německé dvojčata Mordeger 6-3 6-4. Obavy, že soupeřky jen lobují byly zažehnány hned prvním liftovaným volejem, nebo zahráním prvního lobu a přechodu k síti. 

Turnaj se vydařil a doufejme, že bude pokračovaní v příštím roce. Organizátorům patří i velký dík za české hráčky, kterým má tento turnaj pomáhat.

No comments: