Friday, January 2, 2015

Shenzhen Open - WTA

Stejně jako vloni trávíme Nový rok mimo domov. Přílet máme 31. prosince  do čínského Shenzhenu, který je vzdálený dvě hodiny jízdy autem z Hongkongu. Máme za sebou let z Frankfurtu a na letišti nás vyzvedává domluvený odvoz. V Hongkogu se jezdí vlevo a těsně před hranicemi se cesty prohodí a jedeme po pravé straně. Čínští celníci zkoumají každý detail pasu a auta, nakonec na hranících uvízla Klára Koukalová, která přiletěla na druhý pas a celníkum neseděla čísla v počítači.
Shenzhen má kolem jedenácti milionu obyvatel, rozhodně tu není bída a ted už chápu, že Čína roste ve všech ukazatelých. Vše vypadá moderně, ale samozřejmě nevíme, jak to vypadá za městem. Dost protivný je smog, který je i viditelný.
Tři dny máme na přípravu a trénování, počasí je výborné. Horší je fitness na kurtech, ale to už jsme si zvykli, že na turnajích jsou jen dva pásy a dvě kola. Mnohem lepší je na hotelu, kde je vybavený i na posilování. 
Tréninky střídáme s Krunič, Schmiedlovou, nebo jsme sami na kurtě. Obsazení turnaje je silné, první nasazená je Simona Halep, druhá Petra Kvitová, ale i vracící se na protect ranking Ruska Vera Zvonareva, která hrála dokonce kvůli zápasům o týden dříve "pouze" ženskou desítku v Hongkongu.


Kateřina Siniaková hraje hlavní soutěž a začíná se v 4.1.

No comments: