Wednesday, May 14, 2008

Palafrugell - Future Slam Tour

Odjezd na turnaj Future Slam Tour do Španělského města Palafrugell. Ve středu ráno letíme z Prahy do Barcelony, kde nás vyzvedáva Pedro Diaz, hlavní promoter celé série turnajů Future Slam Tour, která je složena ze 3 turnajů Palafrugell, Madrid, Vigo a závěrečného Masters, město bude určeno. Myšlenkou této série ve Španělsku je dát šanci hráčům do 16let se utkat v kvalitních zápasech mezi sebou. Jednotlivý turnaje jsou naplánovany vždy do stejného data, jako jsou grandslamové turnaje Rolland Garros, Wimbledon, US open a Masters. Organizátoři si hráče hýčkají jako opravdu na grandslamech, kromě full hospitality po dobu turnaje, je též zajištěn komplexně transport z letistě a letecké náklady. Vítěz jednotlivého turnaje získává prémii 2.500 euro na turnaje, vítěz Masters získává vyšší prize money. Celé Masters zaštituje bývalý světový hráč Clavet.
Na letišti v Praze potkáváme další hráče, kteří cestují s námi. Kromě mě a Lukáše Vrnáka, cestuje s námi Jan Hradský a jeho trenér Bob Machovský a Madarský hráč Zsiga se svým otecm. V Barceloně nás, už vyzvedá Pedro, trochu mě mate s teplákovou, kterou má na sobě, v národních barvách a s nápisem Bosna a Herzegovina. Asi jí vyměnil někde na Winter Cupu:-). V Barceloně potkáváme Španěla Javier Marti s trenérem. Pedro špatně odhadl možnosti svého auta, protože se tlačíme ve 2 autech, cestou do Palafrugell. Cesta trvá něco přes 2 hodiny, bohužel sedím vzadu auta, vepředu sedí otec Zsiga, který si cvičí angličtinu s Pedrem, který řídí auto a protože father Zsiga mluví dost lámanou angličtinou, Pedro musí více naslouchat a zbytečně jede pomalu. Naši hráči jsou hodně pohotový a hned Zsiga starší dostává přezdívku " Profesor angličtiny".
Palafrugell asi 150km od Barcelony směrem na sever, club má celkém 20 kurtů, horší antuka, nebo spíše beton posypán antukou, každý kurt je posazen niže a obehnán "živým plotem". Před večerním losováním máme 2 hodinový trénink. Welcome ceremony a losování probíhá při večeři, poté následuje slavnostní focení. Turnaje se účastní 16 hráčů, z toho 8 španělů a 8 cizinců. Hlavní hvězdou turnaje je 1 nasazený Argentinec Collari, 2 nasazený Marti, 3 nasazený Hradský a 4 nasazený Němec Schulz. Turnaj je rozlosován tak, aby 8 Španělů hrálo s cizincem v 1.kole. Druhý den se začíná hrát od 11 hodin.
Na hotelu je wifi conection:-)

No comments: