Thursday, May 15, 2008

Ola Palafrugell

Čtvrteční program začíná zápasy od 11 hodin. Máme dostatek času na výbornou hotelovou snídani, u kalatého stolu snídáme skupinka 2 českých hráčů a 2 trenérů. S Pedrem jsme domluveni na transport do klubu v 9,15 a ranní trénink máme od 9,30.
Od 11 hodin nastupuje na centrální dvorec 1 nasazený Argentinec Collari, jeho výkon není moc přesvědčivý, ale vítězí nad španělským hráčem 6/3 6/2, určitě má za sebou dlouhý let a časový posun hraje též svoji roli. Jan Hradský mezi tím prohrává svůj zápas s průměrným hráčem po setech 6/2 3/6 4/6, v zápasech zvládl ukázat pár divadelních úkazů, které mu, ale nepomáhají k lepším výkonům. Rumun Porumb podléhá dalšímu španělovi. Počasí je pruměrné kolem 17 stupňů, občas silnější vítr je nepříjmený. Němec Schulz, Maďar Zsiga a Angličan Morgan vítězí hladce opět nad španěli.
Lukáš Vrňák nastupuje ke svému zápasu kolem 3pm, nad kurtem číslo 2 se točí silnější vitr a občas znemožňuje přesnější odhad dopadu míče. 1 set 6/1, 1 game se hrál 20min a Vrňák ho získal pro sebe, soupeř začíná hrát od 2 setu lepší zápas a získává set 0/6. 3 set se je tuhý boj o každý míč, 5/3 a 2 matchbally pro Vrňáka, soupeř riskuje a zápas rozhoduje tiebreak. Skoro po 3 hodinách vítězí Lukáš Vrňák 6/1, 0/6, 7/6. Po zápase následuje 20minut protažení a výklus. Večer od 7pm jdeme ještě trénovat na 20minut.
Večeře o 3 chodech je vydatná, od salátu, po hlavní jídlo a dezert. V 9pm se dostáme na hotel. Na kameře sledujeme zápas Collari, soupeře v dalším kole.

No comments: