Sunday, October 9, 2016

Tereza Martincová se kvalifikovala v Hongkongu WTA

V pátek odpoledne jsme přistáli v Hongkongu. Let s China Southern Airlines byl pohodový a poloprázdné sedačky v Economy plus třídě nám dovolily ležet na třech naráz. Jen jsme skoro dvě hodiny stáli na ranveji a čekali na vzlet.  V Hongkongu nám konečně po třech týden začal fungovat pořádně internet, bez jakéhokoliv blokování stránek.  Z letiště jsme jeli docela dlouho na hotel. Jinak areál je v parku hned přes ulici. Totou dobou je v Hongkongu velká vlhkost a teploty přes třicet stupňů. Občas se prožene nějaký cyklon od oceánu, zrovna jsme míjeli ceduli s upozorněním, že se jeden takový blíží. 

Areál je hned v parku, kde je velký centr kurt a dva menší kurty. Na tréninky jsou pouze tři kurty pro všechny hráčky. Člověk si zvykne na přepych na turnajích Premier, zrovna jsme dorazili po dvou takových Wuhan, Beijing a zázemí je takové skromnější hned.  Jinak se turnaj hraje s dotací 250.000´ a je docela silně obsazený. První nasazenou je Angelique Kerber  (WTA 1), druhá je Venus Williams (WTA 13), třetí Johana Konta (WTA 14), která dnes dohrávala finále v Beijingu, čtvrtá Samantha Stosur (WTA 18), pátá Carolina Wozniacki (WTA 22) a další. na dvěstěpadesátku hodně slušné i silné obsazení.  

Sobota, neděle jsme zatrénovali. První den jsme si tak trochu "vyboxovali" kurt sami a hráli jsme na závěr hodně míčů z ruku. Dnes už Kateřina Siniaková trénovala hodinu s Číňankou Wang a odpoledne s Jankovič. Kurty jsou docela křivé a z jedné strany zešikmené, že máte pocit, že hraje z kopce dolů, nebo opačně. 

Kvalifikace byla slabší a poslední hráčkou, která se dostala byla Kichenok s žebříkem 304. Po náročných turnajích v Asii, část hráček odletěla zpátky do Evropy na turnaj do Linzu, někdo zůstal v Číně a jel do Tiajinu, který byl dvě hodiny autobusem z Beijingu a zbytek se nahrnul jsem do Hongkongu. Hráčky sem postupně začaly nalítávat od pátku a během víkendu. Z kvalifikace se podařilo postoupil Tereze Martincové, která zvládla vyhrát dva zápasy. 

Zítra začíná hlavní soutěž. Turnaj je poměrně mladý a letos se hraje 3. ročník. Vloni zvítězila Jankovič a předvloni Lisicki.

1 comment:

Unknown said...

No, tak to se těším na komentář k dnešnímu výkonu ve druhém setu, vlastně v celém zápase od Katky, protože svou tenisovou kvalitou ukázala jasně, že spousta soupeřek jí nemůže vzít ani set, nicméně Katka si ten set zvládne vzít set sama :)) Samozřejmě nesnižuji Gibbs kvality, naopak měla zajímavé pasáže, ale v zásadě si toho sama tolik neuhrála, kolik bodů získala. Každopádně další výhra v Asii se počítá, gratulace!