Tuesday, March 8, 2016

Z kvalifikace Siniaková i Plíšková v Indian Wells

V úterý je dohrána kvalifikace a z ní postoupily dvě Sparťanky Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. Škoda, že se k nim nepřidala i Klára Koukalová. K postupu bylo potřeba vyhrát dva zápasy. Hrálo se na všech kurtech a i kvalifikaci přihlíželo spousta lidí spíše důchodového věku, kteří jsou zde na odpočinku. 

Kateřina Siniaková porazila ve dvou zápasech obě Američanky. Ta první byla hodně nepříjemná juniorka ročník 98´ Raveena Kingsley. Ta do toho pálila z každého  míče a hodně zajímavé a dobře naučené měla, to že hned šla do každého míče. Neznala volný míč, nebo neutrální, čímž mačká soupeřku po celou dobu zápasu a nedává ji vydechnout. Katka to zvládla, nechala ji "vyjančit" a zápas vyhrála 6-3 6-1. Ale o Kingley ještě určitě uslyšíme. Její hra je hodně dobrá, jen zatím nemá disciplínu. 

Druhý zápas s Julia Boserup, Kateřina předvedla smršť rychlých backhandů hned bylo 5-0, ač soupeřka hrála dobře, tak měla 0-6. Ten pocit je hrozný, když hrajete dobře, ale nemáte ani game. Návrat do hry ve druhém setu Katka zastavila za stavu 3-2 odskočila do vedení 6-0, 5-2, 6-2. 

Další zápasy jsem neměl možnost sledovat.  Postup vybojovala Kristýna Plíšková, nejdříve vyřadila nepříjemnou Sashu Vickery 6-0 4-6 6-3. Ve druhém kole Číňanku Han 6-1 6-2. 

Američanka Townsend je bývalou juniorskou světovou jedničkou. Má za sebou pět zápasů z předkvalifikace turnaje a teď koukám, že vyhrála další dva zápasy kvalifikace a je v hlavní soutěži. Překvapením je pro mě prohra první nasazené v kvalifikaci Němky Friedsam, ale už se trápila v prvním kole. Francouzka Parmentier má za sebou únorovou túru v Jižní Americe, kde hrála všechny tři turnaje WTA - Rio De Janiero, Accapulco, Monterry a teď je v hlavní taky. 

Dneska začíná první kolo hlavní soutěže. Vstup je pouze bez zbraní!

No comments: