Sunday, March 6, 2016

Trénujeme v Indian Wells


Indiánské studny tak zní překlad Indian Wells. Po cestě jsme rozsekaný, tak k tomu upravujeme tréninky. Okolo celé oblasti je písečná poušť a vzduch je hodně suchý, teplota je nad třicet stupňů. Prvních pár dnů máme neustále sucho v krku a musíme hodně pít, skoro pořád. Žádná vlhkost. Areál je ze začátku prázdný první dva dny a ani players desk nefunguje a míče si bereme u stánku, kde se vyhlašují zápasy. Ale hraje se předkvalifikace do které se může přihlásit každý, vítězka musí vyhrát pět zápasů během pěti dnů, aby dostala kartu do kvalifikace. Předkvalifikaci hraje i bývala juniorská jednička Townsend nebo Ruska Kudravtseva.

Máme auto z autopůjčovny na celou dobu v Indian Wells, tak můžeme kdykoliv odjet na hotel. První den trénujeme jednou, další dny dvakrát a poslední den před turnajem jen jednou, pouze jsme přidali půlhodiny na víc míčů z ruky. Tréninky Kateřina odehrála se Sasnovich, Tsurenko, Kasatkina, Voskoboeva, Luckou Hradeckou a Klárou Koukalovou. Ta přiletěla po lehčích turbulencích nad Pacifikem  z Kuala Lumpur a vinou nehody na letišti v Palm Springs, byla na cestě přes třicet hodin. V neděli se počasí hodně pokazilo, byla velká zima a vítr, který zvedal písek do vzduchu z okolní pouště. Jednu chvíli nebylo ani vidět na okolní skály, které v dáli obklopují celou oblast. 

S Luckou Hradeckou si Kateřina Siniaková zatrénovala na centr kurtu. Ačkoliv je v areálu opravdu hodně kurtů na trénování, tak každému dávají pouze hodinu na den, a po první fázi si musíte přijít říct o další kurt. Takhle jsme si rezervovali kurt jednou i na Schmiedlovou, která tady ještě tou dobou nebyla. Jirka Fencl udělal humbuk na rezervaci, protože ji holkám zrušili kvůli té dvojité, ale nakonec takhle vyboxovali centr kurt.

Hrajeme, hrajeme. První dojem z bot Nitro Pro je vynikající. Ze začátku jsou pevnější, což mám rád, že bota drží pevně nohu uvnitř. Podrážka vypadá, že vydrží na betonu déle. Po pár dnech jsem objevil, že uvnitř boty jsou jemné mřížky, které zajišťují větrání boty ze spoda, což mi připadá geniální. Nevím jestli tohle má Nike. Víc mě jde o podrážku, jestli vydrží déle na betonu.

V pondělí začíná první kolo kvalifikace. Na postup je potřeba vyhrát dva zápasy. Kvalifikace je těžká a první nasazená hráčka Němka Friedsam má žebříček 61.

No comments: