Thursday, June 18, 2015

Sparťanky Plíšková a Siniaková ve čtvrtfinále Aegon Classic Birmingham

O postup do čtvrtfinále bojovalo dnes kvarteto hráček Sparty. Karolína Plíšková, Klára Koukalová, Barbora Strýcová  a Kateřina Siniaková. Nakonec prošly dvě, Karolína bude hrát zítra se Suares Navarro a Kateřina nastoupí proti Kerber.
Klára Koukalová bojovala s první nasazenou S. Halep 1-6 3-6. Klára prošla kvalifikací a v hlavní soutěži vyhrála další dva zápasy s těžkými soupeřkami.


Bára Strýcová podlehla K. Mladenovič 6-7 2-6. Mladenovič o kolo dříve opět porazila Bouchard a zopakovala tím vítězství nad ní na French Open. Bouchard tak opět prohrála v prvním kole.


Karolína Plíšková porazila Zarinu Diyas 6-2 6-2. Víte, že Zarina umí plynule česky? Trénovala sedm let na Štvanici, kde jsem měl možnost se s ní potkat i na kurtě. Ve 14 letech moc po turnajích necestovala a šla obrácenou cestou, více trénovala. Ve 14 letech dokázala vyhrát ITF 2 Zentivu do 18 let na Neridé. První turnaj mezi ženami si zahrála už v roce 2007. Momentálně trénuje v Číně.

Kateřina Siniaková porazila Američanku Mchale 6-4 6-0.  Spodní video je ze zápasu s A. Petkovič, kterou Katka porazila 7-6 ve třetím setu. Letos už Katka vyhrála třetí zápas 7-6 ve třetím setu. Ty předchozí to bylo nad Mladenovič v Římě a nad Shvedovou v Sydney.





No comments: