Thursday, June 11, 2015

Bouchard končí v 1.kole v Hertogenbosche WTA

Je čtvrtek a turnaj se nachází ve čtvrtfinále kam postoupily Y. Shvedová, která vyřadila v prvním kole první nasazenou Eugenii Bouchard. Ta přitom vedla už ve třetím setu 4-1, a přesto podlehla Kazašce 4-6 6-1 4-6. Vlastně Bouchard tady nikdo moc ani nezaznamenal, hrála hned jako první zápas v pondělí, víceméně se drží stranou a tréninkách ji nepotkáte. Skoro máte pocit, že trénuje někde jinde. 
Italka C. Giorgi přehrála vítězku z roku 2006 a domácí hráčku Michaellu Krajíček 6-7 6-2 6-4. Loňská obhájkyně titulu Coco Vandeweghe bude hrát s domácí nizozemkou Bertens. Další dvojicí je Mladenovič- Benčič a Beck-Jankovič. 
Klára Koukalová, která zde zvítězila v roce 2005 a rok předtím byla ve finále, z loňska má semifinále, ale dnes vypadla o postup do čvrtfinále s Němkou A. Beck 4-6 4-6. Poslední češkou byla Andrea Hlaváčková, která postoupila z kvalifikace a dnes prohrála s J. Jankovič 1-6 4-6. 

Zítra se přesouváme do Birminghamu na další travnatý turnaj. S překvapením jsme zde mohli pohodlně dvoufázově trénovat, ačkoliv zde současně probíhá taky ATP turnaj. Nakonec jeden chladný den vystřídalo horko, až z toho travnaté kurty začaly sesychat a místy se běhá po pohozeném senu. Výměny se zkracují a nepravidelný odskok nutí se držet nízko a ve střehu. 
Předností turnaje byla konečně taky velká posilovna, kam se vešlo více hráčů a neomezovala v pohybu. Míče Slazenger s letošním už logem Wimbledon 2015 patří ke špičce, dlouho vydrží a neztrácí na velikosti po odehraných výměnách.
Večerní player´s party byla hodně povedená a je vidět, kdo sem jezdí každý rok, protože někteří coachové si vozí saka. Hráčky se nemohou party vyhnout, protože podle regulí WTA je jejich povinností se jich účastnit kvůli sponzorům. Ale po jedenácté večer zůstávali už jen někteří coachové.

No comments: