Saturday, November 23, 2013

Sharm El Sheikh - ITF Pro 10 000´

Třetím dnem trénujeme v Egyptě na dva turnaje žen ITF Pro Circuit 10 000´. Cesta byla dlouhá s přestupem v Istanbulu a příletem ve tři ráno do Sharm El Sheikh. Letíme s Turkish Airlines, který byl vyhlášen v Evropě nejlepším leteckým dopravcem v roce 2012.
Na letišti nás vyzvedl domluvený shuttle a odvezl nás rovnou do hotelu, kde je vše na jednom místě, tak není potřeba vycházet mimo areál. V klubu jsou pouze čtyři kurty a zápasy začínají od devíti ráno, aby se stihly dohrát do páté odpoledne, kdy se stmívá. Příjemné teplo kolem 28 stupňů je na přelomu listopadu a prosince příjemné.
První den trénujeme odpoledne dvě hodiny, ráno se Simona Heinová a Nina Holanová mohly dospat, vzhledem k našemu rannímu příjezdu do hotelu. V druhém areálu jsme našli volné dva kurty, kde "nikdo" kolem nás nehrál. Odehráli jsme hodně servisu a úderů od zadu s proloženými winnery.
Druhý den už trénujeme v hlavním  areálu. Tam se každý bezohledně zapisuje a blokuje kurty, na kterých pak "nikdo" nehraje a jsou volné. Nakonec hrajeme hodinu a půl a pak ještě půl hodiny servis. Sobotní kvalifikace se posouvá na neděli.

Třetí den získáváme den navíc na trénink. V sobotu máme kurt dvakrát po hodině ve čtyřech na kurtě. Simona i Nina hodně servírují a returnují s dohráváním výměn. Včera si dokončily menší kondičku, ale dnes už vše směřuje k zítřejším zápasům.

V tomto týdnu se hraje tady taky ITF Pro 75 000, kde hraje Kateřina Siniaková, která postoupila do čtvrtfinále dvouhry a zítra hraje finále čtyřhry.
Na večer riskuji a vybíhám na 10 km do ulic. Čas je výborný, možná ze strachu, aby mě někdo nenaložil do auta.... 

No comments: