Sunday, December 2, 2012

Vítězství na Eddie Herr


Je neděle a turnaj je u konce. Sparťané se prosadili více čtyřhrách a jediná Kateřina Siniaková postoupila do semifinále dvouhry. Hned po finále čtyřhry míříme směrem dolů do Miami na turnaje Orange Bowl a American Cup.
V kategorii do 12 let si zahrál ve čtyřhře finále Tomáš Machač s Izraelským spoluhráčem Ishai Oilelem, který během roku jezdí pravidelně trénovat k nám na Spartu. Kluci byli první nasazený a do finále postupovali celkem hladce, tam i vedli a měli celkové vítězství na dosah,  set a 4:1 ve 2 setu, ale nestačilo na Americkou dvojici. Přesto na začátek sezóny a též daleko od domova , není výsledek k zahození.
V kategorii do 14 let se probojoval do finále čtyřhry Jakub Patyk, který zde startoval jako o rok mladší. První velká zkušenost na velkém turnaji. Svého spoluhráče potkal při prezentaci, když nikoho neměl do debla, nakonec se z něj  „vyklubal“ druhý nasazený hráč Korejec C. Ho. Na to , že Jakub není žádný velký síťař, tak finále je pěkné. V semifinále porazili Japonskou dvojici 10:6 v supertiebreaku.
Turnaj ITF 1 do 18 let je hodně silný a prosadit se na něm je hodně těžké. Ve dvouhře došla do semifinále Katka Siniaková, která podlehla 4:6 ve 3 setu pozdější vítězce. Ve čtyřhře s Barbarou Haas získaly celkové vítězství. Ve finále získaly cenné vítězství nad Američanky Towsend, Andrews, které vyhrály letošní 3 grandslamy ve čtyřhře. 

No comments: