Saturday, June 30, 2012

Junioři ve Wimbledonu 2012

V pátek se oficiálně všichni junioři dostali do Wimbledonského areálu, aby si mohli poprvé vyzkoušet tréninkové kurty a připravit se tak na zápasy 1.kola, které jsou naplánovány na sobotu a pondělí.  Aorantge je budova, kde druhý týden Grandslamu mají hlavní sídlo junioři. Nechybí jídelna, šatny, masér, vyplétání raket a tréninkové kurty. Tráva je o hodně kvalitnější a rovnější než v Roehamptonu, tam to opravdu  připomínalo „oraništi“ ke konci turnaje.
Dostáváme tréninky 2 x  po půl hodině a vždy je přidělen i spoluhráč na trénink, tak aby se dostalo na všechny. Na trénink nechybějí pokaždé nové míče. V zápasech se střídají nové míče vždy po 7 a 9 gamech. Jakmile začíná pršet, což se děje docela často, ihned jsou připravené plachty ke zakrytí, ale často se na tréninkových kurtech hraje i v dešti.
Každý hráč má nabitý kredit na kartě, s kterým disponuje na celý den a může čerpat libovolné jídlo po celém areálu. Na každý den se kredit znovu obnovuje. Odvoz z areálu zajišťují oficiální vozy turnaje, které se dají využít po celý den.
Je zbytečné mluvit o areálu. Junioři sídly na Oarantge a do ostatních útrob  areálu se moc nedostanou. Na zápasy odvádí juniory ochranka, které volí buď cestu skrz diváky, to když hrají na nejbližší kurtech, nebo chodbou pod centr kurtem a kurtem 1, to vyjdete někde uprostřed areálu.  
Je skvělé vidět tréninky hráčů jako je Azaranka, Williams, Radwanska, Kvitová, Zakopalová a dalších hráček. Mezi nimi se junioři pohybují. Z chlapů trénuje Ferrer, nebo Murray s naším Ivanem Lendlem. Vy co poznáte hokejisty, tak párkrát si byl zahrát Ovečkin, který je zde s Kirilenko. Jak někdo říká " kráska a zvíře". Občas si někteří hráči vytáhnou juniora na ranní rozehrávku, což je velká výzva. Routa si zahrál s Čiličem, nebo Polka Macievska s Radwanskou. 


No comments: