Saturday, May 9, 2015

Internazionali BNL d´Italia - WTA Řím

V pátek jsme odletěli na kvalifikaci WTA Premier turnaje do Říma, kde se Katka popere o postup do hlavní soutěže. Vinnou čtvrtečního požáru na letišti Flumicione jsme měli hodinové zpoždění a při čekání na zavazadla jsme si počkali další hodinku na víc. 
Smartwings přeprodává letenky i Českých aeroliniích jen s tím rozdílem, že když koupíte sice o dvě stovky levnější letenky na ten samý let, tak můžete mít jen 15 kilo váhu zavazadla. My jsme naštěstí koupili letenky u ČSA na přímo, tak 23 kilo na kufr nám zůstalo. Na letišti s námi letěli ještě Klára Koukalová s Igorem Bruknerem a Lukáš Rosol se Slávou Dosedělem.
Pro kvalifikanty je určitě příjemné, že máme hotel jen pět minut autem z areálu. Turnaj se hraje v nádherném Olympijském areálu hned vedle fotbalového stadionu, kde hraje Lazio a AS Řím. Areál je tak obrovský, že jsme tady první dva dny bloudili podzemními chodbami a pokaždé jsme vylezli někde jinde. 
My jsme tu poprvé a vlastně ostatní naši hráči taktéž. V tomto termínu se hrál u nás na Spartě ženský turnaj ITF 100k, tak naši hráčky sem nejezdily a dávaly přednost hrát doma. Takže tady jsme "bloudili" všichni.

Kurty zdobí antické sochy, což vypadá pěkně. Bohužel počet kurtů na tréninky je slabý. Pouze pět jich je, ale pro mužskou i ženskou část turnaje. První den Katka zatrénovala s Karolínou Schmiedlovou. Té nepřišly zavazadla na letiště v Miláně a má jen u sebe tenisový bag. Cestou po tréninku se mě ptala, jak je to s Lucky looserem tady, jestli se losují první čtyři hráčky, nebo se jde podle žebříčku. Turnaj ještě nezačal, ale později na to opravdu došlo.
Mezi player´s lounge a šatnami, které jsou vzdálené od sebe 300m jezdíme golfovým vozítkem. Míče Dunlop Fort jsou stejné jako na Spartě a hrálo se s nimi i před týdnem v Madridu. Posilovna na tak velký turnaj je určitě mizerná. Turnaj je vylosován! 

No comments: