Tuesday, August 21, 2012

Comeback Anety Dvořákové


2009 -Loano Italy
V roce 2009 to byl její nádherný rok. Na přípravné reprezentační soustředění se dostala, jako náhradnice za odpočívající Petru Rohanovu. Tam si vybojovala místo v nominaci na ME jednotlivců, Summer Cup družstev a Mistrovství světa. Vše šlo pomalu a pozvolna, ale ta vitalita v úderech se mi strašně líbila, měla tah a nebála se jít do úderu. To co jiní hráli desetkrát přes síť, tak Aneta nekompromisně zakončovala liftovaným volejem. 
Rok 2009 byl nejúspěšnější Anety, získala bronz s týmem na Summer Cup, vybojovala bronz na Mistrovství Evropy jednotlivců, tam v semifinále hodně dlouho trápila naši jedničku v té době Petru Rohanovou. Ale nejcennější a nádherné vzpomínky si nese z následného Mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově. Neprohrála zápas ve dvouhře, v semifinále proti Ruskám skvěle zvládla čtyřhru s Petrou Rohanovou, proti top star Yulii Putintseve a Kan si vybojovaly postup do finále. Tam jsme taky všichni naskákali do fontány,spontánní radost a nadšení. 
Druhý den ve finále s USA znovu přinesla první bod a vedení našeho týmu 1:0 nad Američankou Duvall. V rozhodující třetí sadě zakončovala liftovaným volejem. Její „posvátné“ povzbuzení Pomé bylo úžasné. Přímo elektrující bylo, když večer před finále přišla na týmovou poradu a řekla: „ chci hrát, já chci udělat náš první bod“. Nakonec to byl náš jediný a nádherná stříbrná medaile. 
Když dostala příležitost ve finálové skupině Summer Cupu v Loanu, tak se jí nepustila. Její první zápas proti Angličankám zvládla přes počáteční nervozitu. Nevinně sedící muž na empairu, ale mimo kurt pod stromy ve stínu, Aneta na to zareagovala, „jestli to jako hodlá pískat ze stínu, že na to nemůže vidět“. Nakonec na kurt přišel jiný rozhodčí. Aneta pozabíjela snad všechny returny a hned vedla 3:0. 
Mezi juniorkami se dostala nejvýše na 60.místo ITF. Více se jí dařilo ve čtyřhrách, kde vyhrála snad vše co se dalo. Ale výš to zatím nešlo. Vloni si přivezla bronzovou medaili z Mistrovství světa družstev do 16 let z Mexika. Jinak na větší výsledek čeká, k tomu se lednu přidalo na 4 měsíce zranění zápěstí a i vnitřní boj ze sama sebou. Ted se vrací a chce svůj comeback. Před 2 lety se rozhodla opustit Frýdlant a přesunout do Prahy. Vynikající spolupráce s Pavlem Klimkem skončila, ale určitě následný přesun do velkoměsta nebyl jednoduchý. Ve Francii se všichni hráči stěhují v 15 letech do tenisového centra na Roland Garros. V Česku míří do Prostějova nebo do Prahy.

Každopádně Aneta chce ještě jednu šanci a zakřičet si "pomé" ! 

No comments: