Saturday, July 12, 2008

BNP Paribas Cup France - Tennis Europe

Poprvé opravdu fyzicky v Paris, kdyz nebudu pocitat letiste:-) Cesta skvěla, podle instrukcí na cestu, jsem nemohl najit ten spravný park, kde se měl hrát turnaj. Stade de France a Saint Could park se nachází u Seiny, kterou jsem hned dvakrát crossnul tam a zpět.

Turnaj nejvyšší kategorie 1 Tennis Europe a účast hráčů z celého světa zaručovala kvalitní zápasy. Ale tenhle blog nebude uplně o tenise. Turnaj byl výborně organizován, na hotel jsem vyfasoval na pokoj slovenského trenéra, který neuměl slovo anglicky. Byl i poprvé na takovém turnaji,tak měl i velké zážitky. ITF teams z Jižní Ameriky, Afriky, Asie a Evropy byl též na místě.


Ve středu nás čekal doprovodný program od organizátorů turnaje. Lido Cabaret na Champs-Elysées, shutlle bus nás vyzvedl v 10,30pm z hotelů a zamířili jsme do centra. Tvořili jsme skupinku kolem 30 lidi, bus s námi projel kolem Vítězného oblouku a vyložil nás před Lido, kde se tvořila dlouhá fronta lidí. Představení začínalo přesně o pulnoci. Na ulici jsme byli v obležení vojáků v uniformách OSN, který se šli bavit do města. Portugalec Pedro, se snažil seznámit s Izraelskou trenérkou, ale ta byla velmi přísná, když jsme ji říkali, že jsme jí neviděli v průběhu turnaje, a ona na to, jestli by se tím něco změnilo:-)Slovenský coach byl oblečený trochu nevhodně, fialové triko a shortky nike:-). Na každém stole byla připravená chlazená láhev champanského, sedli jsme ke stolu s argentinci,brazilci, Pedro a belgičan. Lístek na takové představení stojí 150,- Euro s veceri, nebo 100,-Euro bez veceře. Na jevišti vystupují první tanecnici a tanecnice, které tancují nahoře bez:-). Je to výborné představení jen po hodině, uz nikod z nás nemuže sedět a unavou pořád po posedáváme. Představení končí ve 2 hodiny ráno. Ráno je vstávání horší:-) hráči se vyptávají, jaký to bylo.



Páteční večer byl vyhrazen k plavbě lodi po Seině a k návštěvě budovy UNESCO. Bylo zajímavé vidět obrovský sál, kde probíhají všechna jednání. Ale největší zážitek byla plavba lodí. Ta kotvila hned u Eifelovky, kde proběhlo hromadné focení. Plavba trvá necelou hodinu a pluje kolem Le Louvre, Paris city hall, Notre Dame a dalších historických budov. Na březích posedávají mladí pařížané a mávají na naší lod. Na ní je poznat, že každý pocházení z jiné země, podle narodních barev na soupravách. Slovenský coach Martin je nadšen, pořád se usmívá a já mu po celou dobu překládám, co, kdo , kde řekl. Cestou na hotel, ješte vidíme další historické části Paris. Už se těším až si prohlednu Paris v klidu.


Ale zpět k turnaji:-) Ten vyhrála slovenská hráčka Petra Uberalová, hrála skvěla a později potvrdila formu na dalších turnajích. Martin si připravoval děkovací řeč, kterou jsem mu diktoval...ale nedokázal si zapamatovat, ani jména ředitele turnaje. cestou zpátky se mu rozbilo ještě auto.

No comments: