Thursday, September 13, 2007

Welcome in citta di Orbetello

Včerejší cesta byla ok. Na letišti v Praze jsme potkali skupinku amerických turistů, kteří se nás vyptávali jestli neletíme z US open a co říkáme na Djokoviče... oni cestovali s námi do Říma. Po příletu jsme ještě cestovali další dvě hodiny vlakem, na který jsme museli přes hodinu čekat na stanici Trastevere. Průvodčí nás ve vlaku upozornil, že lístky se musí označit už na nádraží před nastoupením do vlaku, ale měl pochopeni, že jsme v cizí zemi a bylo pro nás složité najít mašinu na označení lístku. 

Ve vlaku jsme potkali Javiera Marti ze Španělska, který též cestuje na turnaj Tennis Europe Masters U16 a U14. Jako obvykle turnajový shuttle bus nás vyzvedl s 45 minutovým zpožděním z nádraží. Při příchodu do klubu a mě hned rozpoznala Cristina jedna z organizatorů Tennis Masters. Sice jsem v Orbetellu byl naposledy před dvěma lety, ale je pěkné ze si pamatovat toto místo, když během těch dvou let potkáváte na turnajích nové tváře.

Společný trénink s Marti trval půl hodiny, poté jsme museli skončit, protože nebylo už vidět na míče, a to bylo kolem osmé večer. Po tréninku jsme zašli na společnou večeři do pizerrie. Trenér a otec v jedné osobě Javiera Martiho, společně jsme debatovali o tenise, jak funguji tenisové akademie v Madridu a v celém Španělsku. Jelikož na turnaj přijíždí Carlos Boluda, tak jsem se zajímal, jak Boluda trénuje a kolik lidí se kolem něho opravdu točí. 

Kromě trenéra, má manažera, který vše okolo něho zajišťuje, často dojíždí na Mallorcu za R.Nadallem. Ve Španělsku je Boluda už teď velká hvězda, přesto že mu je letos teprve 14 let, ale dokázal před týdnem vyhrát turnaj ITF 5 do 18 let. V Orbetellu bude startovat v kategorii do 16 let. Má obrovské sebevědomí a věří sám sobe, že bude světovou jedničkou. Pak se řeč stočila směrem na Tommyho Rebreda, který kvůli tenisu nemusel moc cestovat, protože žil v Barcelona, ale David Ferrer ( semifinalista US open 2007), byl zatracovaný ve věku 18- 20 let, kdy málo trénoval a o tenis se moc nezajímal. 

Pak si ho vzal trenér z jiné akademie ,který mu věřil a dneska to dotáhl do Top 20 na světě. Javier se též zajímal o Berdycha a Vaidišovou jak trénují. Nakonec jsme skončili u fotbalu a kvalifikace na Euro 2008 a jeho oblíbeném klubu Atletico Madrid.


Mam rád tyto turnaje, časté mluvení v cizí řeči a poznáváni nových lidi. Více o turnaji Tennis Europe Masters z Orbetella rozepíši zítra,kdy začíná první kolo. Masters se hraje pro prvních osm nejlepších hráčů podle evropského žebříčku v kategorii do 14 a 16 let.

No comments: