Thursday, March 27, 2014

Siniaková, Smitková i Voráčová v semifinále ve Francii

Turnaj pokračuje výbornými výkony a trojice Češek je v semifinále dvouher na turnaji s dotací ITF 50 000´. Program se začíná natahovat, zápasy začínají od dvanácti hodin a dvouhry jdou za sebou na centrálním dvorci. K poslednímu zápasu nastupovala v sedm večer Renata Voráčová. 
Ale zpět ke včerejší čtyřhře, kde nenastoupily do zápasu druhého kola Kateřina s Kristýnou, pro zranění Kristýny. Podle pravidel ITF women´s rules, pokud hráčka skrečuje zápas v průběhu rozehraného zápasu, nebo vůbec nenastoupí, tak dostává body o kolo zpátky včetně prize money. To jsme včera všichni "zírali" na tyhle pravidla. Tak Kristýna dostala prize money a body pouze za nástup v 1.kole, i když postoupily do druhého kola. Ale u Kateřiny všechno zůstalo v pořádku za druhé kolo. 

Bude české finále v sobotu ?
Ve dvanáct hodin hrála Kateřina Siniaková proti Tunisance JaBeur, ta nehrála vůbec špatně na to jakou měla postavu. Zápas byl hodně vyrovnaný, Katce se podařil skvělý start a vedení 3:0, Tunisanka se zlepšila a hrálo se hodně vyrovnaně. Ve druhém setu z 2:1 na 2:3, ale obrat na 5:4 a dva mečboly, které Jabeur neuvěřitelně zariskovala o odvrátila. Zápas skončil 6:4 7:6. 

Poté hrála domácí Francouzka Feuerstein, která vyřadila Ukrajinku Kichenok 6:3 7:6. Francouzka byla větší favoritkou.

Tereza Smitková svoji nátlakovou hrou si pohlídala Italku s backhadem jednoruč Brianti 6:3 6:3. Poctivě útočila a měla větší tlak. Ve druhém setu se trochu odsunula dále za základní čáru, ale hru kontrolovala. 

Poslední postupujícím do semifinále je Renata Voráčová, která porazila Georges 6:3 6:2. Renata hraje taky ve formě a poctivě nízko pod míčem, když mohla tlačila se k síti, kde má přehled. V prvním setu si prohrála servis na 2:3, ale hned následně si vzala rebreak zpátky a výborně set otočila na 6:3. 

Zítřejší semifinále začínají od 16:30 Siniaková-Voráčová a od 18:30 Smitková-Feuerstein!


No comments: